MEDNARODNA REVIJA PREDVOJNIH STARODOBNIKOV “A” V KAMNIKU

Društvo starodobnih vozil Kamnik bo v času do 22. – 24. maja 2015 organiziralo Mednarodno revijo starodobnikov »A« razreda (letnik 1889 do 1940). To je edinstvena tovrstna revija v Sloveniji, ki se bo pričela v petek, 22.4.2015 s sprejemom udeležencev iz tujine v Hotelu Malograjski dvor v Kamniku in nadaljevala v soboto zjutraj v Arboretumu Volčji potok.

Ob 9:00 uri bo štart prve kolone motoristov in ob 9:15 uri druge kolone avtomobilov starodobnikov. Koloni se bosta ustavili v centru Kamnika, kjer bo predstavitev vozil in ob 10:30 uri slavnostna otvoritev revije, s pozdravom župana Občine Kamnik, Marjana Šarca, predsednika DSVK Miroslava Vrhovnika, predsednika SVS Janka Uratnika, predstavnika FIVE in pozdrav županov sodelujočih občin. Koloni vozil bosta ob 11:00 uri nadaljevali pot s postanki v Škofji Loki, od 12. do 15. ure, kjer bo istočasno tudi obrtni sejem, v Kranju od 16. do 17,30 ure, kjer bodo tudi druge moto prireditve s spremljajočim programom. V zgodnjih večernih urah bosta koloni prispeli na Brdo pri Kranju, kjer bo družabni večer s podelitvijo priznanj in prenočitev. V nedeljo bo sledil ogled Brda in 11.00 uri nadaljevanje poti v smeri proti Šenčurju, kjer nas bo pričakali folkloristi, šenčurska godba, konjske vprege in nato zaključek v Parku Arboretum v Volčjem potoku, kjer bo zaključek prireditve, vozila nam vsako leto okrasijo s cvetjem in bodo na ogled obiskovalcem parka.

Udeleženci in gostje se bodo dva dni spoznavali z znamenitostmi krajev gostiteljev in se z gledalci poveselili ob spremljajočih programih. Za pestrost dogajanja bo v Kamniku in na Brdu pri Kranju poskrbel priznani dixiland ansambel “STARI MAČKI” z izbranim sporedom iz časa nastanka vozil udeležencev. Vse tri dni nas bodo razveseljevali “Kunštni prleki” s Prleško Republiko, plesalke plesne skupine Country Mačke iz Kranja bodo zaplesale v hotelu Brdo, tako da bo ob okusni večerji poskrbljeno za prijetno vzdušje vseh udeležencev in gostov prireditve.

Da pa bo prireditev brezhibno izpeljana,v organizacijskem in varnostnem smislu, nam bodo na pomoč priskočili člani AMD društev Kamnik, Škofja Loka, Kranj, Šenčur in Cerklje na Gorenjskem, z varovanjem celotne poti in vozil udeležencev, katerih vrednost je neprecenljiva. Poleg omenjenih v dogodku sodelujejo še: AMZS z vlečno službo, podjetje Rodex s spremljevalnimi vozili obeh kolon, motoristična skupina Klavdija Kodermana s Harley Davidson kot predhodnica kolon in člani DSV Kamnik. Ne smemo pa pozabiti tudi na naše neprecenljive sponzorje in donatorje, župane in uslužbence občin, policije, Zavodov za turizem in vseh, ki nam kakorkoli pomagajo izpeljati revijo, kot vsesplošno zanimiv in za Slovenijo nedvomno tudi reprezentančni projekt.

Udeleženci revije so izbrani po strogih kriterijih starodobnikov v omejenem številu, po 40 starodobnih avtomobilov in motorjev oziroma 80 čudovitih starodobnih eksponatov.

Revija starodobnikov je postala izredno odmevna doma, kot tudi v tujini, vsako leto pridružimo v mednarodno revijo po eno ali dve novi državi EU, ter držav naše bivše skupne domovine. Smo tudi prvo slovensko društvo starodobnikov uvrščeno v koledar FIVE, katere predstavnik se bo udeležil naše prireditve.

Prireditev bo tudi medijsko podprta, preko televizije, radijskih postaj in tiskanih medijev iz vseh sodelujočih občin. V soboto bo prireditev snemala tudi TV Slovenija za oddajo “Na lepše”. Izdelan pa bo tudi CD-DVD celotne tridnevne prireditve, ki si jo bo ogledalo od 15.000-20.000 obiskovalcev.

Vljudno vabljeni na ogled prireditve.

Predsednik Društva starodobnih vozil Kamnik: Miroslav Vrhovnik