AVTO – MOTO KLASIKA , POMURSKI SEJEM, Gornja Radgona od 8. do 10.04.2022 ‼

Zveza SVS – Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil že šestič prireja razstavo starodobnikov, ki je največja tovrstna razstava v Sloveniji.

V halah C in C1 Pomurskega sejma bodo društva, včlanjena v našo zvezo iz različnih krajev Slovenije, pa tudi razstavljalci iz tujine postavili na ogled svoja starodobna vozila. Možno si bo ogledati kolesa, kolesa s pomožnim motorjem, motorna kolesa, osebne avtomobile, tovorna vozila, traktorje, vojaška in specialna vozila različnih starosti in najrazličnejših znamk. Lastniki, ljubitelji starodobnikov, se zmeraj zelo potrudijo , da s svojo premično tehnično dediščino navdušijo obiskovalce in gledalce in pričarajo nostalgično razpoloženje zlasti za tiste, ki se radi spominjajo časov, ko so bile za marsikoga imeti avtomobil le sanje.

Na stojnici Zveze SVS v hali C1 bo možno pridobiti vse informacije o načinih ohranjanja starodobnih vozil, o pogojih za včlanitev novih lastnikov ter pridobitvi dokumentov za njihova starodobna vozila. Prikazani bodo konkretni restavratorski postopki na vozilih, ki se nahajajo v fazi obnove.

Posebno skrb namenjamo mladim, bodočim lastnikom starodobnih vozil, zato vljudno vabljeni na razstavo vsi, ki vas starodobna vozila in moto tehnika zanima. Se vidimo!