Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil – ADRIA Classic Koper, je v soboto 18. JUNIJA, izvedlo  24. ADRIA Classic 2022, mednarodni rally starodobnih motorjev in avtomobilov.

Letošnja prireditev, je po Covid omejitvah, na predlog Društva in Zveze SVS, uvrščena v koledar FIVA prireditev !

Mednarodna prireditev, je veljavna tudi za prvenstvo Zveze-SVS. Potekala je ob obali in po slikovitih predelih notranjosti slovenske Istre.

Udeležena je bila sedemdeset in ena posadka, s starodobniki izdelanimi od leta 1927, do mlajših iz konca devetdesetih let. Prišli so iz različnih koncev Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije. Tujih posadko je bilo šestnajst.

Start 24. ADRIA Classic rally-a je bil v ANKARANU na parkirišču hotela CONVENT. Na tej lokaciji je bilo veliko število gledalcev od gostov hotela do obiskovalcev ankaranske plaže, prav tako na vseh točkah postankov na celotni trasi.

Prvo vozilo je šlo na pot ob 10 uri 01 minut v smeri Ankarana in nato proti državni meji na Lazaretu. Takoj po prehodu italijanske meje, smo zavili desno na Čampore in spet na slovensko stran do Hrvatinov. Na parkirišču ob gasilskem domu je sledila spretnostna preizkušnja. Pot se je nadaljevala v smeri Bertokov, Kopra, preko Markovca do  Izole. Peljali smo skozi mestno jedro in nadaljevali v smeri Strunjana. Gostoljubna lokacija hotela Salinera je omogočila postanek in uživanje ob morju. Preko Belega križa, Portoroža in Lucije, smo prišli do Sečovelj. Na letališču Aerodrom Sečovlje, smo imeli postanek z osvežitvijo in kratek ogled. Povratna pot v smeri Dragonje, Šmarij do Kopira, nas je pripeljala na glavni mestni trgu – Titov trg. Po postanku je sledila vožnja iz Kopra, naprej vse do cilja v hotelu CONVENT v Ankaranu.

Sledil je zaključek v hotelu CONVENT, s podelitvijo pokalov za prvenstvo Zveze SVS in druženjem.