Politika zasebnosti

Politika varstva osebnih podatkov

Zveza SVS skrbi za varnost osebnih podatkov in spoštuje zasebnost posameznika. Zavezujemo se, da osebne podatke, pridobljene preko spletne strani skrbno varujemo.

Politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Zveza SVS zbira od uporabnikov, ki uporabljajo spletno stran.

Vaši podatki bodo uporabljeni izključno za namene obveščanja o naših dogodkih ter za obvestila povezana z delovanjem zveze. Zbrane podatke bomo varovali v skladu z veljavno zakonodajo.

Upravljavec

Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov, je:

Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil – Zveza SVS
Šmarska cesta 3
1291 Škofljica
e-pošta: info@zveza-svs.si

Osebni podatki in namen njihove obdelave

Osebne podatke uporabljamo samo za izvajanje aktivnosti Zveze SVS in zagotavljanje informiranosti članov ter vseh, ki se naročijo na prejemanje obvestil.

Osebne podatke hranimo in obdelujemo predvsem za naslednje namene:

 • ohranjanje stika s člani
 • obveščanje članov o prihajajočih dogodkih in aktivnostih zveze
 • obveščanje članov o članskih ugodnostih
 • obveščanje članov o vseh informacijah, ki se nanašajo na njihove pravice in dolžnosti in so zapisane v statutu Zveze SVS
 • obveščanje naročnikov e-novic o prihajajočih dogodkih in najnovejših vsebinskih zapisih na naših spletnih straneh

V kolikor želite prejemati vsebine Zveze SVS, prosimo, da izpolnite obrazec na spletni strani Zveze SVS. Z izpolnitvijo tega obrazca in potrditvijo posredujete Zvezi SVS naslov vaše elektronske pošte, kamor boste prejemali vsa obvestila.

Osebne podatke članov zbiramo s pravno podlago včlanitve, torej pogodbenega razmerja, ki ga urejata članska prijavnica in statut društva. Osebne podatke nečlanov, ki so namenjeni izključno splošnemu obveščanju, zbiramo na osnovi prijave na novice.

Obdelava osebnih podatkov

Osebne podatke, ki so nam posredovani ob včlanitvi oziroma prijavi na e-novice ali dogodek, obdelujemo izključno za namene, za katere so bili pridobljeni.

V želji po nenehnem izboljševanju kakovosti naših storitev v povezavi z elektronskimi sporočili, katere vam pošiljamo, spremljamo in obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih, odjavah, nedelujočih email naslovih ipd.

Osebne podatke obdelujemo prav tako za potrebe lastne statistike.

Podatke varujemo z ustreznimi pravnimi in tehničnimi ukrepi ter jih ne posredujemo tretjim osebam, ne posredujemo v druge države, niti ne bogatimo podatkov s podatki iz drugih virov.

Prejemanje obvestil o novicah, dogodkih, seminarjih in podobno lahko kadarkoli tudi prekinete s klikom na povezavo »Odjava/Unsubscribe from this list«, ki se nahaja v nogi vsakega elektronskega sporočila, ki ga prejmete od Zveze SVS.

Upravljanje s podatki

Osebne podatke posredujemo le partnerjem, ki za Zvezo SVS izvajajo pogodbene storitve (računovodstvo, IT podpora, raziskovalna agencija) in so potrebne za izpolnjevanje namena Zveze SVS.

Čas hrambe osebnih podatkov

Čas hrambe osebnih podatkov je različen glede na zakonske zahteve in namene. Računovodski podatki za namene davčne kontrole se hranijo 10 let. Podatki o članstvu se hranijo do prenehanja članstva, podatki namenjeni pošiljanju novic, se hranijo do odjave. Ob morebitnih zakonskih spremembah velja zadevna zakonska uredba.

Vaše pravice

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do:

 • vpogleda
 • popravka
 • izbrisa
 • prenosljivosti
 • omejitve obdelave
 • osebnih podatkov
 • ugovora

Pri uveljavljanju pravic ali za vse dodatne informacije nam pišite na elektronski naslov: info@zveza-svs.si.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakor koli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji: Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si.

Politika zasebnosti Zveze starodobnih vozil Slovenije se lahko v času dopolnjuje, ne obveščamo o vsakokratnih spremembah in dopolnitvah, ki začnejo veljati z objavo.