V zadnjih 30 letih smo priča izrednemu gospodarskemu napredku na Kitajskem. S pomočjo letnih Olimpijskih iger, ki so bile leta 2009 v mestu Beijing, postaja Kitajska vedno bolj odprta za turiste s celega sveta. Ljudje želijo podrobno spoznati Kitajsko in odkriti skrivnosti njene orientalske kulture.

Po letu 1980 je kitajska avtomobilska industrija naredila velik napredek, pravkar je postala največje avtomobilsko tržišče na svetu glede proizvodnje in prodaje cestnih vozil v letu 2009, kar naznanja, da vstopa v obdobje avtomobilizma. Zaradi tega se je močno razširilo zbiranje starodobnih vozil in pritegnilo mnogo entuzijastov, ljubiteljev starodobnikov. V prehodnem času je bilo množicam prikazanih nekaj zgodovinskih in dražjih vozil, kar je vzpodbudilo mednarodno industrijsko komunikacijo na področju starodobnih vozil med Kitajsko in ostalim svetom.

Združenje starodobnih vozil Kitajske (CVUC) je bilo ustanovljeno leta 2005 v mestu Beijing, je neprofitna organizacija s preko 400 člani in zaenkrat 800 vozili. Od aprila 2009 se je CVUC uradno pridružila FIVI udeležila se je tudi generalne skupščine FIVA v Torinu, kjer so njeno sprejetje potrdile vse prisotne članice.

CVUC si prizadeva organizirati naslednjo skupščino FIVA v oktobru 2010 v mestu Beijing. Od 31. oktobra pa do vključno 6. novembra 2010 pa bo CVUC organizirala 1. mednarodno srečanje starodobnih vozil, ki bo priznano kot FIVA B prireditev. Po vzgledu legendarne vožnje Mille Miglia bo ta 7 dnevni »regularity« rally potekal od mesta Beijing do mesta Shanghai na razdalji 1600 km po tradicionalnih ktajskih poteh ob Kitajskem zidu, mestu Confucija, Kitajskih Benetk( mesta na vodi), itd.

1. dan: Beijing – Tianjin ( vzdolž Kitajskega zidu)
  2. dan: Tianjin – Jinan (pogled na morje)
  3. dan: Jinan – Xuzhou (mesto humanistike)
  4. dan: Xuzhou – Hefei ( zgodovinsko bojno polje)
  5. dan: Hefei – Nanking ( prada vzdolž reke Yangtze)
  6. dan: Nanking – Hangzhou ( pogled na jezera in hribe)
  7. dan: Hangzhou – Shanghai ( srivnostna mesta na vodi)

Srečanja se lahko udeležijo vozila po FIVA klasifikaciji obdobij B, C, D, E in F. Zagotovljena je profesionalna logistična podpora, visok nivo nastanitve in zaupanja vredna varnost.

Ali želite biti priča prvemu uradnemu FIVA srečanju starodobnikov sredi kraljestva?

Kontaktna oseba: Mr. Yang Li
Classic Vehicle Union of China
Room 2 – 902, Shouke Garden C7, Huayuansanli 12.
Taipingqiao Str., Fengtai District,
100073, Beijing,