ZVEZA SVS, FIVA ANF za Slovenijo, in AŠ2005, Zveza za avto šport Slovenije, FIA ASN za Slovenijo, sta leta 2012 podpisali dogovor o sodelovanju pri uveljavljanju skupnih interesov in o sodelovanju na področju uporabe in prireditev s starodobnimi vozili. To sodelovanje poteka dobro in uspešno v obliki rednih sestankov predstavnikov obeh zvez in tudi v obliki povečanega zanimanja voznikov starodobnih vozil za sodelovanje na organiziranih tekmovanjih s svojimi starodobniki.

Na zadnjem sestanku, ki je bil v Ljubljani dne 27.1.2017, so sodelovali najvišji predstavniki obeh zvez: g. Dagmar Šuster, direktor AŠ2005, g. Viktor Levec, podpredsednik AŠ2005, g. Janez Flerin, predsednik tehnične komisije AŠ2005, g. Janko Uratnik, predsednik Zveze SVS in g. Andrej Vidmar, predstavnik tekmovalne ekipe Zveze SVS na prireditvah AŠ2005.

Udeleženci sestanka so pregledali do sedaj opravljeno delo in izrazili zadovoljstvo nad stanjem in doseženimi uspehi in hkrati opozorili na področja, kjer lahko skupaj še izboljšamo delovanje in sodelovanje. To so predvsem naslednja področja: restavriranje in priprava starodobnih vozil za sodelovanje na HTP tekmah, možnosti uporabe dirkališča Gaj za starodobniške prireditve, pridobivanje novih voznikov za sodelovanje na »race« prireditvah, promocijski nastopi starodobnikov na GHD prireditvah in profesionalnih dirkačev na starodobniških prireditvah.

Možnosti za razširitev sodelovanja je torej še kar nekaj in vsi smo se strinjali, da je le-to v obojestransko korist in zanimivo za naše člane.

ZVEZA SVS, FIVA ANF

Janko Uratnik