V dneh od 8. do 10. aprila 2022 je bila na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni na sporedu že 6. mednarodna razstava starodobnih vozil pod nazivom Avto Moto Klasika. Organizator razstave je bila Zveza Slovenskih društev starodobnih vozil SVS. Razstava sicer poteka vsaki dve leti.

Na razstavi je sodelovalo preko 30 društev, včlanjenih v Zvezo SVS in posameznikov, ki so pripeljali svoja vozila na ogled. Prisotni so bili tudi predsedniki sosednjih prijateljskih starodobniških zvez iz Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine, ki so tudi zakoniti zastopniki mednarodne organizacije FIVA v svojih državah. Na ogled so pripeljali tudi svoja starodobna vozila. Društva, včlanjena v Zvezo SVS in njihovi člani so se še posebej izkazali s svojimi starodobniki, saj so njihove ljubljenčke na sejmu več kot uspešno predstavili.

Najzanimivejše vozilo na tokratni razstavi je bil predvojni ameriški avtomobil OAKLAND True Blue Six iz leta 1925. Avtomobil je bil pred nekaj leti odkrit v garaži na Hrvaškem, kjer predstavlja obenem najstarejši ohranjeni avtomobil. Sicer pa je bil najstarejši avtomobil Citroen B2, letnik 1921, ki je bil na ogled na stojnici Codelli kluba iz Ljubljane. Vsi prisotni akterji so prejeli posebna priznanja in zahvale od organizatorja – SVS in Pomurskega sejma, vsak posameznik pa je za svoje razstavljeno vozilo prejel priložnostno značko.

Sejem si je tudi tokrat ogledalo nekaj tisoč obiskovalcev, ki so garancija, da smo na pravi poti in bomo tudi v bodoče prirejali podobne razstave.