Rezultati prvenstva

Neuradni rezultati prvenstva po štirih tekmah

Spoštovani,

v prilogi delimo tabelo s trenutnimi rezultati prvenstva zveze SVS.

Nekaj sprememb bo še možnih, namreč, tisti tekmovalci, ki so se udeležili zgolj dveh tekem, bodo imeli priložnost opraviti še tretjo in si tako zagotoviti uvrstitev na prvenstvu zveze SVS.

Zadnja priložnost bo v nedeljo 9. oktobra na Goriškem!

Prireditev je že potrjena, čaka se samo »kozmetične popravke« trase in gostinskih storitev. Do 19.9.2022 bo objavljeno gradivo (urnik, trasa, pravilnik…).

V nekaterih kategorijah še ni vse odločeno, uvrstitve se še lahko »premešajo«.

Lep pozdrav vsem!

Slike z dogodka 33. Rally Štajerska 2022

Slike z dogodka Rally Štajerska 2022. Zbor na trgu svobode v Mariboru, spretnostna vožnja na parkirišču e.Leclerc in vožnja v Avstrijo ter skozi Kungoto na Tezno, kjer je bila podelitev pokalov in večerja 🙂

Adria Classic – Mednarodni rally

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil – ADRIA Classic Koper, je v soboto 18. JUNIJA, izvedlo  24. ADRIA Classic 2022, mednarodni rally starodobnih motorjev in avtomobilov.

Letošnja prireditev, je po Covid omejitvah, na predlog Društva in Zveze SVS, uvrščena v koledar FIVA prireditev !

Mednarodna prireditev, je veljavna tudi za prvenstvo Zveze-SVS. Potekala je ob obali in po slikovitih predelih notranjosti slovenske Istre.

Udeležena je bila sedemdeset in ena posadka, s starodobniki izdelanimi od leta 1927, do mlajših iz konca devetdesetih let. Prišli so iz različnih koncev Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije. Tujih posadko je bilo šestnajst.

Start 24. ADRIA Classic rally-a je bil v ANKARANU na parkirišču hotela CONVENT. Na tej lokaciji je bilo veliko število gledalcev od gostov hotela do obiskovalcev ankaranske plaže, prav tako na vseh točkah postankov na celotni trasi.

Prvo vozilo je šlo na pot ob 10 uri 01 minut v smeri Ankarana in nato proti državni meji na Lazaretu. Takoj po prehodu italijanske meje, smo zavili desno na Čampore in spet na slovensko stran do Hrvatinov. Na parkirišču ob gasilskem domu je sledila spretnostna preizkušnja. Pot se je nadaljevala v smeri Bertokov, Kopra, preko Markovca do  Izole. Peljali smo skozi mestno jedro in nadaljevali v smeri Strunjana. Gostoljubna lokacija hotela Salinera je omogočila postanek in uživanje ob morju. Preko Belega križa, Portoroža in Lucije, smo prišli do Sečovelj. Na letališču Aerodrom Sečovlje, smo imeli postanek z osvežitvijo in kratek ogled. Povratna pot v smeri Dragonje, Šmarij do Kopira, nas je pripeljala na glavni mestni trgu – Titov trg. Po postanku je sledila vožnja iz Kopra, naprej vse do cilja v hotelu CONVENT v Ankaranu.

Sledil je zaključek v hotelu CONVENT, s podelitvijo pokalov za prvenstvo Zveze SVS in druženjem.

Neuradni rezultati prvenstva Zveze SVS

Športna komisija zveze SVS objavlja trenutne rezultate v prvenstvu SVS.

Seveda gre za »NEURADNE« rezultate, namreč za uvrstitev morajo tekmovalci opraviti vsaj 3 tekme.

Opravljene so bile tekme v Murski Soboti, Kopru in Postojni. Tekmovalci, kateri »lovijo« uvrstitev, bodo imeli priložnost udeležbe še na 2 tekmah: Maribor in Tolmin.

Med društvi trenutno najbolje kaže Kopru in Murski Soboti, za 3. mesto pa  sta skupaj Maribor in Tolmin. Do konca sezone se lahko še kaj spremeni.

Pa srečno!

* Popravljena datoteka je na voljo spodaj*

Podelitev pokalov prvenstva Zveze SVS

Kljub neprijaznim razmeram, smo v sezoni 2021 izpeljali prvenstvo zveze SVS. Zahvaljujoč vztrajnosti tekmovalcev in organizatorjev tekmovanj, smo slednje pripeljali do zaključnega srečanja, ki se je odvilo v začetku novembra v toplem Portorožu. Organizacija prireditve je pripadla društvu Adria Classic iz obale, kot zmagovalcu med društvi, za kar se jim toplo zahvaljujemo, kot tudi vsem dobitnikom nagrad po kategorijah. Podelitev pokalov je potekala v izjemnem vzdušju, ob odlični pogostitvi in kulturnim programom. Omeniti je treba, da je letos tekmovanje zajemalo tudi kategorijo »mladodobnikov«. Posebno zahvalo izražamo dosedanjemu predsedniku športne komisije g. Mirku Krajncu, za njegov doprinos in delovanje. Na temeljih naše vztrajnosti in optimizma smo prepričani, da bo naslednja sezona plemenitejša. Ostanite zdravi!