Rezultati prvenstva

Zgornja Savinjska 2024 Rally

Čeprav je bila predzadnja julijska sobota deževna smo uspešno izpeljali 16. Mednarodno srečanje ZGORNJA SAVINJSKA 2024 in  1. rally  za prvenstvo SVS. Zbrali smo se na Ljubnem, opravili spretnostni poligon KLS, odpeljali  panoramsko vožnjo in zaključili v Mozirskem Gaju. Kljub zelo slabi napovedi vremena se je zbralo 130 udeležencev iz 13. društev širom Slovenije. Zahvala vsem tistim, ki so se ob tej deževni soboti odpravili na pot in se udeležili srečanja ter rallja.

Se vidimo naslednje leto!

(Več slik na našem Facebook kanalu, video vsebine sledijo kmalu)

Rally Postojna 2024

19.mednarodno srečanje starodobnih vozil POSTOJNA 2024 je potekalo v sodelovanju z Zvezo SVS. V sklopu srečanja je potekalo tudi tekmovanje za Zvezo SVS. Preko 60 tekmovalcev, udeleženih je bilo 31 vozil in preko 100 sovoznikov. Udeleženci so bili iz Slovenije, Hrvaške in Italije.

Zbrali smo 641 € za VDC Postojna.
foto. Atelje MUROVEC

31. Mednarodni rally Veteranov – Prekmurje 2024

Čeprav je prvi junijski vikend tudi v Pomurju “spremljalo” deževno vreme, je Motoklubu Veterani Murska Sobota uspelo izplejati že 31. mednarodni rally Veteranov “Prekmurje 2024”.

Začetek rallya je bil na sedežu motokluba Veterani MS na Obrtni ulici Murska Sobota, kjer je prisotne med drugimi pozdravil in nagovoril tudi Mursko Soboški župan Damjan Anželj.

Krožna proga je bila dolga okoli 89 kilometrov in je vključevala več tekmovalno kontrolnih točk ter kontrolnih točk, kjer so se tekmovalci pokazali svoje spretnosti in znanje v vožnji starodobnikov.

To je že drugo srečanje starodobnikov v letu 2024, ki šteje za prvenstvo Zveze Slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, zato je dogodek privabil številne ljubitelje starodobnih vozil iz celotne Slovenije.

Namen srečanja ni bil le tekmovalne narave, temveč tudi druženje, izmenjava izkušenj in krepitev vezi med ljubitelji starodobnikov.

26. Adria Classic Rally

26. Adria Classic rally

Člani društva ljubiteljev starodobnih vozil in plovil Adria Classic iz Kopra so v soboto, 18. 5. 2024, organizirali 26. Adria classic rally. Pričakalo nas je prelepo sončno vreme in skoraj devetdeset kilometrov dolga proga, ki so jo organizatorji začrtali tako, da je potekala tako ob morju, kot po zaledju s prekrasnimi pogledi na različne kotičke slovenske obale. Udeleženci so se zbrali neposredno ob morju in sicer na Ukmarjevem trgu. 105 posadk, med njimi 87 osebnih vozil, 16 motornih koles in dvema motornima kolesoma z bočnima prikolicama, je pot vodila do Srednje tehniške šole Koper, ker so potekate različne spretnostne preizkušnje. Nato so prevozili vasi Šmarje, Gažon, Korte do Portoroža, kjer so nas postregli v hotelu Boutique. Naslednji postanek je bil v Svetem Petru nad Dragonjo nato pa še v Marezigah, kjer so ravno tiste dni potekale različne prireditve v sklopu praznika Mestne občine Koper. Sledila je vožnja skozi Montinjan, Vanganel, Koper do izolskega hotela Delfin, kjer je potekala zaključna prireditev z razglasitvijo rezultatov in večerjo. Najstarejši avtomobil je bil Hupmobil RS Starder, letnik 1921, najstarejše motorno kolo pa Victoria KR20EN, letnik 1937.

Udeleženci in organizatorji so bili s prireditvijo zelo zadovoljni. Naslednje leto vas ponovno vabimo na Primorsko, na 27. Adria classic rally, s startom v občini Piran.

Foto utrinki:

MKVMS Rally Prekmurje 2024 – 1.6.2024 – prvenstvo Zveze SVS

Spoštovani.

Moto klub Veterani iz Murske Sobote vas vabi na 31. rally “Prekmurje 2024”.
Prvo srečanje ki šteje za prvenstvo Zveze SVS je pravkar za nami.
Prijetni topli kilometri na obali so nas ogreli za letošnje prvenstvo Zveze SVS.

V začetku junija se prvenstvo Zveze SVS seli v Prekmurje.
Zato bo za tiste, ki se želite preizkusiti v natančnosti in spretnosti z vašim vozilom dobro poskrbljeno, vsi tisti, ki vas bolj zanima pokrajina Prekmurja, boste lahko v turistični vožnji uživali v naravi in kulinarični ponudbi.

Cena: voznik 45,00 EUR in sovoznik 35,00 EUR.

Zaradi lažje organizacije vse zainteresirane prosimo za prijavo

Prijavnica 31. rally Prekmurje 2024

Lepo vabljeni, UO MK Veterani MS