Rezultati prvenstva

Video reportaža zaključka Prvenstva Zveze SVS

Spoštovani ljubitelji starodobnikov, s ponosom Vam predstavljamo video reportažo podelitve ob zaključku prvenstva Zveze SVS leta 2023. Čestitke in hvala vsem – upamo, da se drugo leto vidimo v še večjem številu!

Tekma za prvenstvo Zveze SVS- Posočje 2023

8. oktobra je AMD Tolmin, sekcija starodobnih vozil AVTOKARETA priredila jesensko srečanje, ki je štelo za prvenstvo zveze SVS. Na čudovit nedeljski dan se je v Ložicah v spodnji soški dolini zbralo več kot 140 udeležencev z 72 posadkami.Tekmovanje je potekalo na 1. etapi z zaključkom na poligonu ALPACEM, pred 2. etapo pa zaslužen postanek pri restavraciji Primula s prekrasnim pogledom na Solkanski most, z največjim kamnitim lokom na svetu, katerega nam je podrobneje predstavil g.Gorazd Humar. Pot nas je vodila skozi Osimski koridor v Goriška brda. Gričevnata trasa po skrbno obdelanih vinogradih nas je pripeljala do čudovitega renesančnega dvorca v Vipolžah, kjer so nas pričakale članice društva Briške žene in dekleta ter nas razvajale z lokalnimi tradicionalnimi dobrotami. Zaključek s podelitvijo smo opravili v Ošteriji Ložice, do koder smo se pripeljali po stari Briški cesti v Posočje in se prepričali, kako malo je potrebno za takšno čudovito doživetje, s srčnimi udeleženci in somišljeniki, ljubitelji pristne slovenske narave v duhu ohranjanja tehnične in kulturne dediščine. Hvala vsem!

Neuradni rezultati prvenstva Zveze SVS

NEURADNI REZULTATI PRVENSTVA ZVEZE SVS:

POMEMBNO:

rezultati so »NEURADNI« in velja, da z 12.10.2023 prične teči 1 dan sicer 15 dnevnega pritožbenega roka, ki se izteče dne 26.10.23 od 24:00, nakar se bo sestala Športna komisija zveze SVS in razglasila uradne rezultate prvenstva zveze SVS za leto 2023. Sledila bo slovesna podelitev nagrad.

NEKAJ RAZLAGE:

Za posamezne kategorije in generalno razvrstitev je bilo potrebnih najmanj 3 tekme, šteli pa so se največ 4 najboljši rezultati.

Če tekmovalec SVS ni izpolnil kriterija za uvrstitev, ni uvrščen, je pa na posamezni prireditvi »odščipnil« točke nekomu, ki je izpolnil kriterij.

»Brisani« in neupoštevani so samo tekmovalci, ki niso člani društev zveze SVS.

Za generalno razvrstitev »motorji« (A in A1) in »avtomobili« (B, C in D) pa so se štele točke, pridobljene iz zavihka za generalno razvrstitev, do katere smo prišli s produktom kazenskih točk na posamezni tekmi in količnikom – letnikom izdelave vozila.

Pri generalni razvrstitvi so upoštevani smo »uvrščeni« tekmovalci – tisti z vsaj tremi tekmami.

Vsi, ki imate pripombe, opazke, morebitne popravke, konstruktivne predloge o dodelavi ali spremembi pravilnika za leto 2024 mi pišite na e-naslov sportnakomisija@zveza-svs.si , sicer me lahko tudi pokličete na spodnjo številko.

Lep pozdrav,