Regularity racing zbiranje potencialnih interesentov

Z veseljem lahko najavimo povsem novo obdobje v športnem avtomobilizmu v Sloveniji.

Zvaza AŠ 2005 je po nekajletnih prizadevanjih uredila dirkališče GAJ v Cerkljah. Proga je za začetek dolga 2005 metrov s šestimi levimi in štirimi desnimi zavoji. Nov asfalt, prijazno okolje in varnost so zagotovilo za mnoge atraktivne dogodke, ki nas čakajo.

V nacionalnem koledarju prireditev Zveze za avtošport Slovenije za leto 2017 je že najavljenih nekaj tekem za krožno-hitrostno prvenstvo za sodobne avtomobile, nekaj jih želimo dodati tudi za starodobnike. Z uvedbo točnostnih tekmovanj želimo omogočiti širšemu krogu nelicenciranih voznikov dirkške užitke in preizkus sproščene in relativno varne vožnje s starodobnikom na pravem dirkališču.

Točnost/Regularity je tekmovanje, kjer je voznik sam določi čas kroga in si prizadeva za ponovitev tega časa v več zaporednih krogih na dirki. Vsaka desetinka/stotinka sekunde odstopanja je kaznovana s kazenskimi točkami. Voznik z najmanj točkami zmaga.

Povprečna hitrost kroga je omejena na 80km/h (skladno s pravili FIVA).

To je relativno varna oblika tekmovanja, ko hitrost ali čas kroga ni merilo za zmago. Zanj tudi ne potrebujete dragega dirkalnika – vaš starodobnik je enako konkurenčen, kot moderni športni avtomobili. Termini tekem bodo po možnosti usklajeni z ostalimi prireditvami. Pričakujemo izvedbo treh do petih tekem.

Vsa vprašanja lahko naslovite na andrejkokividmar@gmail.com ali pokličete 041 675 737

RCR-Prijavnica

Dodatni pravilnik

Pravilnik za krožne točnostne vožnje

Razpis KTV 2017