Obvestila

Robert Lešnik in Georg Gedl v Ljubljani

Društvo Mercedes-Benz Klub Slovenija je v soboto, 4.9.2021, na Stritarjevi ulici v Ljubljani organiziralo razstavo vozil Mercedes.

Istočasno je v prostorih Mestne skupščine Ljubljana potekalo predavanje znanega oblikovalca vozil Mercedes g. Roberta Lešnika o njegovi razvojni in profesionalni poti ter o sodobnih trendih oblikovanja vozil.

Pridružil se mu je tudi ilustrator in oblikovalec Georg Gedl in opisal svoje oblikovalsko delo.

Visoka gosta in prisotne je sprejel tudi župan Ljubljane g. Janković.

Oba sogovornika sta povedala veliko zanimivega o tem kako so in še nastajajo nove in vznemirljive oblike avtomobilov.

V spominsko knjigo sta skicirala svoje kreacije.

Slovesnost ob obletnici smrti Johanna-Janeza Puha v Zagrebu

V ponedeljek, 19.07.2021, na obletnico smrti izumitelja, industrialca in velikega človeka Johanna-Janeza Puha, so predstavniki Zveze SVS in hrvaške zveze HROS, k spominski plošči, ki sta jo obe zvezi pred sedmimi leti postavili ob 100 letnici smrti, položili spominske vence in počastili našega rojaka.

FIVA VPRAŠALNIK

Spoštovane kolegice in kolegi, ljubiteljice in ljubitelji starodobnih vozil

Mednarodna organizacija FIVA, katere uradni zastopnik v Sloveniji je Zveza SVS, je pred leti izvedla široko socio-ekonomsko raziskavo o prisotnosti in o uporabi starodobnih vozil. Podatki so se z leti spremenili zato FIVA ponovno izvaja takšno raziskavo, tokrat s pomočjo spletne tehnologije in za nas v slovenskem jeziku. Zbrani podatki bodo pokazali koliko nas je, kako pomembni smo za gospodarstvo države in kako smo aktivni s starodobnimi vozili.

Obdelani podatki bodo uporabljeni za lobiranje pri odločevalcih v Evropi, v svetu in v Sloveniji. Zato menimo, da je zelo pomembno, da v čim večjem številu in z dobrimi podatki sodelujemo v raziskavi.

Vabimo vas, da kliknete na spodnjo povezavo in čim bolj podrobno odgovorite na postavljena vprašanja in na ta način pomagate ustvariti ustrezno sliko o starodobništvu v Sloveniji in po svetu. Vprašalnik je v Slovenščini in preprost za uporabo, ne bo vam vzel veliko časa.

Hvala za sodelovanje.

Zveza SVS

Izobraževanje Tehničnih Komisarjev Zveze SVS

Danes 29.2.2020 je Zveza SVS izvedla na Škofljici letno izobraževanje Tehničnih komisarjev, ki skrbijo za ocenjevanje starodobnikov.

Le to je osnova v postopku za pridobivanje statusa starodobnika v Sloveniji.

Letno usposabljanje na katerem so sodelovali tudi zunanji predavatelji je pogoj za podaljšanje veljavnosti Licence TK.

S posebnim priznanjem so bili nagrajeni najbolj aktivni TK Urban A Demšar, Bogdan Troha, Jože Mejač in Iztok Bekš.

Najbolj delaven Slavko Pislak mentor mnogim začetnikom je priznanje že prejel.