Obvestila

SKOK Koper 2023

S.K.O.K. dogodek v Kopru 18. 3. 2023 se je odvil na Titovovem trgu kjer se je zbralo 80 jeklenih starostnikov, ki so prišli tudi iz Tržaškega in z Reke. Med najstarejšimi je bil fiat balilla iz leta 1935, zanimiv je bil tudi vojaški džip willys iz leta 1942. Številni so bili primerki iz tovarne Zastava, pa tudi raznovrstni eksotični modeli, kot je rdeč kabrio ford thunderbird iz 50. let, športni porsche 928 ali pa športno nabrite lancie. Največji posebnež pa je čudovito restavriran traktor fahr, opremljen celo z bočno kosilnico. Dogodku so se pridužili tudi predstavniki humanitarnega društva Palčica Pomagalčica. Mimoidoči pa so lahko prigriznili domače dobrote ob pogledu na živahno družbo ob svojih starodobnih vozilih.

Nekaj slikovnih utrinkov si lahko ogledate spodaj, mnogo več pa na našem Facebook profilu – povezava: https://www.facebook.com/ZvezaSVS/


Izobraževanje tehničnih komisarjev Zveze SVS 2023

V soboto, 18. februarja 2023, je na Škofljici potekalo izobraževanje tehničnih komisarjev Zveze SVS. Predavali so Georg Gedl, industrijski oblikovalec, ki je povedal več o izdelali in oblikovanju maket avtomobilov, Kristjan Slokar je predstavil dodajalne tehnologije, 3D-tisk, Leon Vrtovec pa je povedal nekaj o avtih Lancia.
Glede samega postopka pregleda vozil in izdelavi certifikatov pa sta predstavila Vlado Perkič in Edi Glavič.

Sledijo slikovni utrinki:

SKOK Škofljica 2023

V prelepem, lahko bi rekli spomladanskem vremenu, se je pred trgovskim centrom Leclerc, v Ljubljani, zbralo kar lepo število ljubiteljev starodobnikov, članov kluba OTC Škofljica, njihovih prijateljev in podpornikov. Predvsem smo veseli, ker smo opazili kar nekaj na novo obnovljenih vozil in pa motorjev, kjer so prevladovali Tomos-ovi mopedi.

Ob kavici in  rogljičkih, ki jih je podaril gostitelj, je pogovor stekel.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem, gostitelju, trgovskemu centru Leclerc in pa organizatorjem dogodka, članom društva OTC Škofljica.

UO OTC Škofljica

Novost : Digitalna knjižnica Zveze SVS

Pomembno obvestilo ‼️ NOVOST ‼️

Spoštovani ljubitelji in ljubiteljice starodobnih vozil! Prispeli smo v novo leto in želimo Vam, da bo leto polno zdravja, sreče ter varnih in zabavnih kilometrov in druženj s starodobniki.

Ker novo leto pomeni priložnost za nekaj novega je edino pravilno da Vam tudi mi predstavimo projekt katerega smo pripravljali dalj časa. Ker smo tekom vseh glasih imeli čast natisniti ogromno zanimiv ih uporabnih člankov se je porodila ideja, da ljubiteljem starodobnih vozil omogočimo dostop do posameznih člankov objavljenih v Glasilu Zveze SVS . Obenem je pa to tudi priložnost, da pokažemo, da radi delimo znanje pri ohranjanju tehnične premične dediščine. Na tej točki Vam z veseljem sporočam, da Vam je od sedaj naprej na naši spletni strani Zveze SVS na voljo DIGITALNA KNJIŽNICA 🥳

Knjižnica vsebuje članke o avtomobilih, pomoč pri obnovi, o zakonodaji in še in še. Po člankih lahko brskate, lahko jih tudi prenesete. To je naš poklon vsem članom in ljubiteljem upajoč, da vam to gradivo pride prav.

Digitalni knjižnico lahko najdete na spodnji povezavi:
/digitalna-knjiznica/

Razdelek o vozilih pa v kazalu člankov na zgornji povezavi ali direktno na povezavi:
/digitalna-knjiznica-vozila/

DIGITALNO KNJINICO LAHKO ZMERAJ NAJDETE NA NAŠI SPLETNI STRANI POD ZAVIHKOM ARHIV. 🙂

Upamo, da Vam je nova pridobitev na kateri smo delali tudi med prazniki pride prav in da Vam bo všeč.

Vse najbolje in najlepše v novem letu s strani Zveze SVS! 🎉🎊