Obvestila

SKOK Oldtimer klub Bela krajina 2023

8.4.2023 smo se v Črnomlju zbrali člani Oldtimer kluba Bela krajina, ki smo prišli iz Novega mesta, Žužemberka, Krškega, Metlike in Črnomlja. Prijetno druženje je potekalo ob srečanju S.K.O.K., ki že drugo leto poteka po vsej Sloveniji pod okriljem Zveze SVS. Ob prijetnem druženju in pogledu na starodobnike se je zbralo 54 dvoslednih in 3 enosledna vozila ter 78 članov kluba. Med vsemi je bil najstarejši motor ZUNDAPP iz leta 1935, ki je v lasti gospoda Leopolda Bahorja. Dogodek smo zaključili ob 12.30 in sklenili, da se drugo leto zopet dobimo.

SKOK Zgornjesavski starodobniki 2023

Prvo aprilsko soboto smo člani društva Zgornjesavinjski starodobniki že drugo leto zapored starodobna vozila postavili na ogled v Mozirju, na parkirišču pred Mozirskim gajem. Naš drugi S.K.O.K je potekal v bistveno lepšem vremenu, kot lansko leto, ko smo doživeli pravi snežni metež. Vseeno je bil za večino lastnikov starodobnikov to letošnji prvi izvoz, ki smo ga po dolgi zimi z veseljem izkoristili, obrisali prah z vozil in opomnili Mozirjane ter druge obiskovalce Mozirskega gaja na naše ljubiteljsko delovanje in druženje. Obiskovalci so si z zanimanjem ogledali pestro razstavo starodobnih avtomobilov in z navdušenjem poslikali tudi nekaj lepo urejenih športnih kabrioletov iz preteklosti. Obiskovalcem smo poleg kave ponudili tudi pokušino Zgornjesavinjskih suhomesnih dobrot in domačega kruha, ki so jih prispevali člani domačega društva, za kar se jim na tem mestu zahvaljujemo.

SKOK Veteran Klub Maribor 2023

Objavljamo slikovne utrinke s SKOK-a, ki ga je izvedel Veteran Klub Maribor v Koblarjevem zalivu v Mariboru.

SKOK Stara Gora 2023

SKOK Stara Gora – 2023

Zadnjo marčevsko nedeljo, 26. 3. 2023, je v Bolehnečici pri Tehnično-etnološkem muzeju Društva Oldtimer Stara Gora potekal tradicionalni Starodobniški klepet ob kavi – S. K. O. K. Zbor lastnikov in navdušencev starodobnih vozil je pripravilo Društvo Oldtimer Stara Gora na katerem so si imeli člani priložnost izmenjati izkušnje in se okrepčati ob pijači in domačih klobasah, ki so jih pripravile članice društva. Tradicionalno se je v sklopu te prireditve odvijal tudi sejem rabljene opreme, kjer je bila velika izbira nadomestnih delov za starodobna vozila in drugih rabljenih predmetov, namenjenih popravilu ali vzdrževanju starih jeklenih konjičkov. Na sejmu je sodelovalo nekaj več kot 20 prodajalcev rabljene opreme.

Goste je pozdravil tudi predstavnik zveze starodobnih vozil Slovenije, ki je bil navdušen nad izvedbo te prireditve. Obiskovalci, teh je bilo preko 200, so si imeli priložnost ogledati več kot 50 različnih starodobnih vozil, poleg avtomobilov še traktorje, kolesa, mopede in motorje. Pri pripravi in organizaciji dogodka je pomagalo okoli 50 aktivnih članov društva. Prisotni pa so bili tudi gostje iz sosednih društev in celo Hrvaške.

SKOK Oldtimer Duplek 2023

Prejšnji vikend so SKOK organizirali tudi pri Oldtimer Duplek in udeležba je bila izvrstna. V bogatem izboru vozil se je našlo nekaj za vsakogar – od avtomobilov pa vse do motorjev in koles, celo avtodom! Objavljamo nekaj slikovnih utrinkov, na Facebook profilu Zveze SVS pa se najde še več slik. Hvala vsem za udeležbo in čestitke organizatorjem!

SKOK Večno mladi Šentjur

Kljub temu, daje vreme zagodlo so Večno mladi iz Šentjurja dokazali, da starodobniki niso iz sladkorja in da dobra družba ni odvisna od vremena. Starodobniki klepet ob kavi je uspel, kakor tudi sejem opreme. Čestitke in hvala za udeležbo! Spodaj je nekaj slikovnih utrinkov z dogodka: