Obvestila

Prireditve Zveze SVS za leto 2024

Spoštovani,

vljudno vabljeni na številne in raznolike dogodke društev Zveze SVS tudi v letu 2024.

Vse podatke o sejmih, prireditvah SKOK, srečanjih za Prvenstvo Zveze SVS in drugih dogodkov naših društev, najdete v priponki.

Varno in srečno na pot z vašim starodobnim vozilom!

Video reportaža zaključka Prvenstva Zveze SVS

Spoštovani ljubitelji starodobnikov, s ponosom Vam predstavljamo video reportažo podelitve ob zaključku prvenstva Zveze SVS leta 2023. Čestitke in hvala vsem – upamo, da se drugo leto vidimo v še večjem številu!

Glasilo št. 54

Spoštovani!

Z veseljem Vam sporočamo, da bo kmalu za člane Zveze SVS na voljo Glasilo številke 54. Za pokušino Vam razkrivamo naslovnico s kazalom. Upamo, da se Vam bodo zdeli članki zanimivi in poučni. Srečno!

Slovo od Urbana A. Demšar-ja

V nedeljo, 22. oktobra, nas je za vedno zapustil Urban A. DEMŠAR, častni predsednik Zveze slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil – SVS.

Od začetkov prebujanja starodobniške srenje na slovenskem, od ustanovitve prvih društev in nato Zveze SVS, je bil vedno v ospredju, gonilna sila, vzor delavnosti, poštenosti in tovarištva. Popeljal nas je v članstvo mednarodne organizacije starodobnikov FIVA, kot nacionalnega predstavnika le te – ANF. Z idejami in motivacijo sodelavcev je v svojem predsedovanju SVS, postavil zdrave temelje za delovanje strokovne in volonterske organizacije starodobnih vozil, ki skrbi za ljubitelje in njihova društva. Šporni duh v avtomobilizmu je dokazoval z lastnim aktivnim sodelovanjem v tem športu, kot tudi z uvedbo turističnih tekmovanj starodobnikov v zvezi SVS.

Ostal nam bo v trajnem spominu kot prijatelj in izjemen ČLOVEK. 

Slava mu.

Od Urbana se bomo poslovili v četrtek, 2. novembra 2023, ob 15 uri, na Ljubljanskih Žalah – kapela Sv. Nikolaja.

Zveza SVS, Škofljica, 25.10.2023