Obvestila

SREČNO 2019

VESELE PRAZNIKE, ZDRAVO IN USPEŠNO 2019 IN VELIKO VARNO PREVOŽENIH KILOMETROV S STARODOBNIKI,

VAM ŽELIMO ČLANI ZVEZE SVS.

JEAN TODT V SLOVENIJI

V petek 14. decembra je bila svečana podelitev nagrad CEZ (Centralna Evropska Cona) v avtomobilskih športih, ki jo je letos organizirala Zveza za avto šport Slovenije AŠ2005.

Imeli smo izjemno čast, da smo bili prisotni, ko je predsednik FIA Jean Todt podelil nagrado naši evropski komisarki Violeti Bulc.

Med historičnimi avtomobili je v kategoriji 2 zmagal naš Igor Kotlušek s Fiatom 128 Coupe.

Sam pa sem imel privilegij, da sem lahko Jeanu Todtu izročil jubilejno revijo Zveze SVS, posvečeno našemu prvemu avtomobilistu Antonu Codelliju.

Andrej Vidmar

Direktor za starodobnike AŠ2005

RAZGLASITEV REZULTATOV

1. decembra je v kongresnem centru v Portorožu potekala razglasitev rezultatov lanskoletnega prvenstva Zveze SVS. Zahvala za prijeten večer gre vsem udeležencem, portalu Starodobnik.net za video prenos dogodka v živo, Oktetu Aljaž za popestritev vzdušja, hotelu Slovenija za odlično pogostitev ter Društvu ljubiteljev starodobnih vozil in plovil Adria Classic Koper, ki je kot organizator slovestnosti razstavil še nekaj čudovitih primerkov Fiatov iz 50-ih let.

Fotogalerijo si lahko ogledate na povezavi

ŠTAFETA OD PIRANA DO GORIČKEGA V PIRANU IN V KOPRU

Potekala sta dva dogodka v okviru prireditev Evropskega leta kulturne dediščine 2018 je bila v Piranu in v Kopru.

Start štafete v Piranu so ob prisotnosti predstavnika Zveze SVS pričeli mopedisti z obiskom Pomorskega muzeja Sergeja Mašere in Tartinijevega trga v Piranu.

Osrednji del se je nadaljeval s prireditvijo 12. ADRIA Classic – TOMOS v organizaciji društva ADRIA Classic iz Kopra.

Več v prispevku.

Štafeta Piran-Goričko

IZOBRAŽEVANJE TEHNIČNIH KOMISARJEV ZVEZE SVS

Preteklo soboto so se v prostorih občine Škofljica spet zbrali tehnični komisarji Zveze SVS na rednem letnem izobraževanju in osveževanju znanj.

Skoraj 70 tehničnih komisarjev je z zanimanjem poslušalo predavanja o novostih pri ocenjevanju starodobnih vozil, o postopkih pri ugotavljanju skladnosti vozil in pri registraciji, o pravilnih postopkih ocenjevanja starodobnih vozil in o baronu Codelliju.

Seminar je bil zelo uspešen in si še želimo takšnih srečanj.