Obvestila

Seminar FIVA v Ljubljani

Zadnji konec tedna (2. in 3. aprila 2022) je v Ljubljani potekal v organizaciji Zveze SVS in FIVA mednarodni seminar FIVA za športne funkcionarje – Stewards’ Seminar.

Seminarja se je udeležilo 41 funkcionarjev, nekateri tudi s spremljevalkami, prišla pa sta tudi predsednik FIVA g. Tiddo Bresters in tajnik FIVA g. Gian-Mario Mollar.

Drugi daj je potekal tudi sestanek članov komisije FIVA za dogodke – Event Commission.

Udeleženci so razpravljali o pravilih in o praktičnih izkušnjah pri spremljanju mednarodnih prireditev s starodobnimi vozili, ki so objavljene v koledarju FIVA.

Objavljene mednarodne in nacionalne dogodke namreč spremlja športni funkcionar FIVA, ki skrbi za kakovost in skladnost izvedbe prireditev.

Seminar in sestanek članov komisije sta zelo dobro uspela, udeleženci so pohvalili organizacijo Zveze SVS in Ljubljano.

SKOK – Starodobniški klepet ob kavi 2022 – OTC Škofljica

Prva letošnja prireditev OTC Škofljica je bila organizirana kot Starodobniški klepet ob kavi v soboto, 19. marca 2022, na prostoru pred E. Leclerc na Rudniku. Udeležili so se ga v večini člani kluba. Prisoten je bil le član iz kluba Soteska. Prisotnih je bilo tudi osem članov iz kluba Večno mladi iz Šentjurja, ki so se pripeljali s kombijem. Zanimalo jih je kako zgleda SKOK.

Na ogled je bilo 28 avtomobilov in 7 motornih koles. Za motoriste je bilo vreme še nekoliko prehladno. Zahvaljujemo se vodstvu E. Leclerc za prijazen sprejem.

Usposabljanje za tehnične komisarje Zveze SVS leto 2022

V soboto, 26.2.2022 smo imeli letno usposabljanje za tehnične komisarje Zveze SVS na gradu Turjak. 😎

Pester program je vseboval predavanje Goerga Gedla, ki nam je predstavil zgodovino avtomobilskega dizajna, predavanje g. Tomaža Vidmarja o predpisih in navodilih o starodobnikih, po okrepčilu pa še predstavitev knjige “Avtomobili naše in vaše mladosti” avtorja Bruna Kuzmina in predavanje o karoserijski obnovi Opel Mante A, ki jo je predstavil Metod Levart. Dodatno smo predstavili tudi posodobljen proces ocenjevanja starodobnikov pri Zvezi SVS in pomen digitalizacije.

Veseli nas, da smo lahko izpeljali to izobraževanje, še bolj smo pa ponosni na naše komisionarje, ki so v zahvalo za njihovo delo in doprinos k Zvezi SVS prejeli tudi majhen poklon. Podelili smo pa tudi posebno nagrado – več pa si lahko ogledate na utrinkih spodaj. 🥳

Upamo, da ste se imeli lepo in izvedeli kakovostne informacije, ki vam bodo služile pri nadaljnjem delu in se vidimo prihodnjič! 🤩

AVTO – MOTO KLASIKA , POMURSKI SEJEM – Gornja Radgona

AVTO – MOTO KLASIKA , POMURSKI SEJEM, Gornja Radgona od 8. do 10.04.2022 ‼

Zveza SVS – Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil že šestič prireja razstavo starodobnikov, ki je največja tovrstna razstava v Sloveniji.

V halah C in C1 Pomurskega sejma bodo društva, včlanjena v našo zvezo iz različnih krajev Slovenije, pa tudi razstavljalci iz tujine postavili na ogled svoja starodobna vozila. Možno si bo ogledati kolesa, kolesa s pomožnim motorjem, motorna kolesa, osebne avtomobile, tovorna vozila, traktorje, vojaška in specialna vozila različnih starosti in najrazličnejših znamk. Lastniki, ljubitelji starodobnikov, se zmeraj zelo potrudijo , da s svojo premično tehnično dediščino navdušijo obiskovalce in gledalce in pričarajo nostalgično razpoloženje zlasti za tiste, ki se radi spominjajo časov, ko so bile za marsikoga imeti avtomobil le sanje.

Na stojnici Zveze SVS v hali C1 bo možno pridobiti vse informacije o načinih ohranjanja starodobnih vozil, o pogojih za včlanitev novih lastnikov ter pridobitvi dokumentov za njihova starodobna vozila. Prikazani bodo konkretni restavratorski postopki na vozilih, ki se nahajajo v fazi obnove.

Posebno skrb namenjamo mladim, bodočim lastnikom starodobnih vozil, zato vljudno vabljeni na razstavo vsi, ki vas starodobna vozila in moto tehnika zanima. Se vidimo!

Izhaja nova številka Glasila SVS!

Spoštovani!
Z veseljem naznanjamo novo številko našega Glasila SVS – tokrat številka 47 🥳🙌‼

Naslovnica številke je posvečena 50 letnici Zastave 101 – kultnega avtomobila, ki si je nedvomno zaslužil obsežen članek in ilustracijo, za katero je poskrbel Miha Bevc. V tej številki boste našli še ogromno drugih zanimivih vsebin kot so članek o legendi industrijskega oblikovanja Georga Gedla, čarobnemu veteranu na slovenskem iz leta 1914, Zaključku sezone prvenstva itd. 🤩

Za pokušino objavljamo naslovnico in kazalo ter komaj čakamo, da prelistate nove vsebine. 😎