Obvestila

FIVA VPRAŠALNIK

Spoštovane kolegice in kolegi, ljubiteljice in ljubitelji starodobnih vozil

Mednarodna organizacija FIVA, katere uradni zastopnik v Sloveniji je Zveza SVS, je pred leti izvedla široko socio-ekonomsko raziskavo o prisotnosti in o uporabi starodobnih vozil. Podatki so se z leti spremenili zato FIVA ponovno izvaja takšno raziskavo, tokrat s pomočjo spletne tehnologije in za nas v slovenskem jeziku. Zbrani podatki bodo pokazali koliko nas je, kako pomembni smo za gospodarstvo države in kako smo aktivni s starodobnimi vozili.

Obdelani podatki bodo uporabljeni za lobiranje pri odločevalcih v Evropi, v svetu in v Sloveniji. Zato menimo, da je zelo pomembno, da v čim večjem številu in z dobrimi podatki sodelujemo v raziskavi.

Vabimo vas, da kliknete na spodnjo povezavo in čim bolj podrobno odgovorite na postavljena vprašanja in na ta način pomagate ustvariti ustrezno sliko o starodobništvu v Sloveniji in po svetu. Vprašalnik je v Slovenščini in preprost za uporabo, ne bo vam vzel veliko časa.

https://wh1.snapsurveys.com/s.asp?k=159794148512

Hvala za sodelovanje.

Zveza SVS

Izobraževanje Tehničnih Komisarjev Zveze SVS

Danes 29.2.2020 je Zveza SVS izvedla na Škofljici letno izobraževanje Tehničnih komisarjev, ki skrbijo za ocenjevanje starodobnikov.

Le to je osnova v postopku za pridobivanje statusa starodobnika v Sloveniji.

Letno usposabljanje na katerem so sodelovali tudi zunanji predavatelji je pogoj za podaljšanje veljavnosti Licence TK.

S posebnim priznanjem so bili nagrajeni najbolj aktivni TK Urban A Demšar, Bogdan Troha, Jože Mejač in Iztok Bekš.

Najbolj delaven Slavko Pislak mentor mnogim začetnikom je priznanje že prejel.

Mednarodno srečanje predstavnikov zvez starodobnih vozil

Predsednik srbske zveze SSIV, g. Dalibor Ružić, predsednik hrvaške zveze HROS, g. Antun Presečki in predsednik slovenske zveze SVS, g. Janko Uratnik s sodelavci so se v Beogradu sestali na rednem srečanju zvez društev starodobnih vozil s področja nekdanje skupne države. Razpravljali so o načinih za zagotavljanje nadaljnje mobilnosti starodobnih vozil v njihovi državi in o izzivih in vplivih novih tehnologij in okoljevarstvenih zahtev na uporabo starodobnih vozil.

V okviru srečanja so imeli tudi delovni sestanek s šefom kabineta zunanjega ministrstva Republike Srbije dr. Vladimirjem Ilićem in njegovimi sodelavci. Razpravljali so o tem kako lahko pomagajo lastnikom starodobnih vozil v Srbiji, kjer razmere trenutno niso najbolj prijazne do starodobnih vozil.

Srečanje je bilo zelo uspešno in Izkušnje so zelo dobre, zato bodo takšno srečanje čimprej ponovili, predvidoma na Hrvaškem.

Čestitka

Upravni odbor in člani društev Zveze SVS čestitajo Slovenski veteranski avto-moto zvezi ob bližnji dvajseti obletnici ustanovitve, ki je bila 19.10.1999 na Vranskem.