Obvestila

20. OBLETNICA USTANOVITVE ZVEZE SVS

Spoštovani ljubitelji starodobnih vozil

Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, skrajšano Zveza SVS, bo 19. septembra 2017 proslavila 20. obletnico svoje ustanovitve in delovanja. Častni pokrovitelj dogodkov Zveze SVS ob obletnici je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ta jubilej bomo primerno obeležiti z bogatim zbornikom in s svečano prireditvijo.

Predsednik in člani upravnega odbora Zveze SVS za ta jubilej čestitamo vsem članicam in članom društev včlanjenih v Zvezo SVS in vsem dobro mislečim somišljenikom, ki že mnoga leta z nami sodelujejo pri ohranjanju starodobnih vozil.

Zveza SVS

Predsednik, mag. Janko Uratnik

OTVORITEV MUZEJA PRESEČKI V KRAPINI

V četrtek, 7. septembra, je bila v Krapini na Hrvaškem svečana otvoritev muzeja starodobnih vozil Presečki.

V novi, trinadstropni stavbi, so našli mesto zanimivi starodobni avtomobili in motocikli, zunaj pa nekaj avtobusov.

Grafična oprema v razstavnih prostorih je zelo poučna in lepa.

Napovedovalec prireditve se je še posebej zahvalil kolegom iz Slovenije, ki so pripeljali kar nekaj lepih avtov, in predstavnikom Zveze SVS za uspešno dolgoletno sodelovanje med zvezama.

Muzej je vsekakor vreden ogleda, zelo priporočamo.

DANUBE DELTA RALLY 2017

Pred kratkim je v Romuniji, v kraju Tulcea ob Črnem morju, potekal zelo zanimiv rally.

V dveh dnevih so na istih progah vozili tekmovalci s sodobnimi rally vozili hitrostno dirko po pravilih FIA, za njimi pa tekmovalci s starodobnimi vozili v kategorijah šport in klasik regularity po pravilih FIVA.

Organizacija prireditve je bila odlična, prikazane vožnje pa za gledalce zelo zanimive.

V kategoriji sport regularity smo imeli tudi predstavnika Zveze SVS.

Za zaključek je bil organiziran ogled izredno zanimivega muzeja novodobnih in starodobnih vozil Tiriac v Bukarešti.

RCR 14

PRVA KROŽNA TOČNOSTNA VOŽNJA S STARODOBNIMI PRI NAS JE BILA USPEŠNO IZVEDENA

PRILOGA

TOČNOSTNE VOŽNJE NA DIRKALIŠČU GAJ

Regularity racing zbiranje potencialnih interesentov

Z veseljem lahko najavimo povsem novo obdobje v športnem avtomobilizmu v Sloveniji.

Zvaza AŠ 2005 je po nekajletnih prizadevanjih uredila dirkališče GAJ v Cerkljah. Proga je za začetek dolga 2005 metrov s šestimi levimi in štirimi desnimi zavoji. Nov asfalt, prijazno okolje in varnost so zagotovilo za mnoge atraktivne dogodke, ki nas čakajo.

V nacionalnem koledarju prireditev Zveze za avtošport Slovenije za leto 2017 je že najavljenih nekaj tekem za krožno-hitrostno prvenstvo za sodobne avtomobile, nekaj jih želimo dodati tudi za starodobnike. Z uvedbo točnostnih tekmovanj želimo omogočiti širšemu krogu nelicenciranih voznikov dirkške užitke in preizkus sproščene in relativno varne vožnje s starodobnikom na pravem dirkališču.

Točnost/Regularity je tekmovanje, kjer je voznik sam določi čas kroga in si prizadeva za ponovitev tega časa v več zaporednih krogih na dirki. Vsaka desetinka/stotinka sekunde odstopanja je kaznovana s kazenskimi točkami. Voznik z najmanj točkami zmaga.

Povprečna hitrost kroga je omejena na 80km/h (skladno s pravili FIVA).

To je relativno varna oblika tekmovanja, ko hitrost ali čas kroga ni merilo za zmago. Zanj tudi ne potrebujete dragega dirkalnika – vaš starodobnik je enako konkurenčen, kot moderni športni avtomobili. Termini tekem bodo po možnosti usklajeni z ostalimi prireditvami. Pričakujemo izvedbo treh do petih tekem.

Vsa vprašanja lahko naslovite na andrejkokividmar@gmail.com ali pokličete 041 675 737

RCR-Prijavnica

Dodatni pravilnik

Pravilnik za krožne točnostne vožnje

Razpis KTV 2017