Obvestila

Slike z dogodka 33. Rally Štajerska 2022

Slike z dogodka Rally Štajerska 2022. Zbor na trgu svobode v Mariboru, spretnostna vožnja na parkirišču e.Leclerc in vožnja v Avstrijo ter skozi Kungoto na Tezno, kjer je bila podelitev pokalov in večerja 🙂

Podaljšan rok za naročilo ilustriranega koledarja starodobnikov izpod rok Georga Gedla

Skladno z dogovori objavljamo tri prospekte za koledar unikatnih ilustracij starodobnih vozil g. Gedl Georga. Na voljo so tri verzije koledarja: YU vozila format koledarja 45 x 32 cm, Ekskluzivna vozila format 45 x 32 cm in Ekskluzivna vozila veliki format 60 x 48 cm.

Rok za oddajo naročil smo zaradi dopustov podaljšali do vključno petka 16. septembra.

Kontaktna oseba:

Igor Blažina

Založba MUCK BLAŽINA
051 34 89 32

Spodaj si je mogoče ogledati tri verzije koledarja:

Koledar unikatnih ilustracij starodobnikov

Spoštovani ljubitelji starodobnih vozil!

Letos smo pripravili stenski Koledar unikatnih ilustracij starodobnih vozil oblikovalca vozil g. Gedl
Georga, v treh verzijah : YU ali EXCLUSIVE vozila, format 45 x 32 cm ali 60 x 48 cm
O g. Gedlu lahko preberete več na https://www.ged-design.si/georg-gedl/avtomobilske-ilustracij

Vse informacije ter primere ilustracij si lahko ogledate v spodnji datoteki:

Adria Classic – Mednarodni rally

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil – ADRIA Classic Koper, je v soboto 18. JUNIJA, izvedlo  24. ADRIA Classic 2022, mednarodni rally starodobnih motorjev in avtomobilov.

Letošnja prireditev, je po Covid omejitvah, na predlog Društva in Zveze SVS, uvrščena v koledar FIVA prireditev !

Mednarodna prireditev, je veljavna tudi za prvenstvo Zveze-SVS. Potekala je ob obali in po slikovitih predelih notranjosti slovenske Istre.

Udeležena je bila sedemdeset in ena posadka, s starodobniki izdelanimi od leta 1927, do mlajših iz konca devetdesetih let. Prišli so iz različnih koncev Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije. Tujih posadko je bilo šestnajst.

Start 24. ADRIA Classic rally-a je bil v ANKARANU na parkirišču hotela CONVENT. Na tej lokaciji je bilo veliko število gledalcev od gostov hotela do obiskovalcev ankaranske plaže, prav tako na vseh točkah postankov na celotni trasi.

Prvo vozilo je šlo na pot ob 10 uri 01 minut v smeri Ankarana in nato proti državni meji na Lazaretu. Takoj po prehodu italijanske meje, smo zavili desno na Čampore in spet na slovensko stran do Hrvatinov. Na parkirišču ob gasilskem domu je sledila spretnostna preizkušnja. Pot se je nadaljevala v smeri Bertokov, Kopra, preko Markovca do  Izole. Peljali smo skozi mestno jedro in nadaljevali v smeri Strunjana. Gostoljubna lokacija hotela Salinera je omogočila postanek in uživanje ob morju. Preko Belega križa, Portoroža in Lucije, smo prišli do Sečovelj. Na letališču Aerodrom Sečovlje, smo imeli postanek z osvežitvijo in kratek ogled. Povratna pot v smeri Dragonje, Šmarij do Kopira, nas je pripeljala na glavni mestni trgu – Titov trg. Po postanku je sledila vožnja iz Kopra, naprej vse do cilja v hotelu CONVENT v Ankaranu.

Sledil je zaključek v hotelu CONVENT, s podelitvijo pokalov za prvenstvo Zveze SVS in druženjem.

Slovo Jožefa Furlana – Darka

Sporočamo, da nas je iznenada zapustil Jožef FURLAN – Darko, ustanovni član, prvi predsednik društva in stalni član vodstva ADRIA Classic Koper. Bil je tudi med pobudniki ustanovitve Zveze SVS, njen tehnični komisar in promotor.

Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Slava mu.