Obvestila

Koledar unikatnih ilustracij starodobnikov

Spoštovani ljubitelji starodobnih vozil!

Letos smo pripravili stenski Koledar unikatnih ilustracij starodobnih vozil oblikovalca vozil g. Gedl
Georga, v treh verzijah : YU ali EXCLUSIVE vozila, format 45 x 32 cm ali 60 x 48 cm
O g. Gedlu lahko preberete več na https://www.ged-design.si/georg-gedl/avtomobilske-ilustracij

Vse informacije ter primere ilustracij si lahko ogledate v spodnji datoteki:

Adria Classic – Mednarodni rally

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil – ADRIA Classic Koper, je v soboto 18. JUNIJA, izvedlo  24. ADRIA Classic 2022, mednarodni rally starodobnih motorjev in avtomobilov.

Letošnja prireditev, je po Covid omejitvah, na predlog Društva in Zveze SVS, uvrščena v koledar FIVA prireditev !

Mednarodna prireditev, je veljavna tudi za prvenstvo Zveze-SVS. Potekala je ob obali in po slikovitih predelih notranjosti slovenske Istre.

Udeležena je bila sedemdeset in ena posadka, s starodobniki izdelanimi od leta 1927, do mlajših iz konca devetdesetih let. Prišli so iz različnih koncev Slovenije, Italije, Hrvaške, Avstrije in Nemčije. Tujih posadko je bilo šestnajst.

Start 24. ADRIA Classic rally-a je bil v ANKARANU na parkirišču hotela CONVENT. Na tej lokaciji je bilo veliko število gledalcev od gostov hotela do obiskovalcev ankaranske plaže, prav tako na vseh točkah postankov na celotni trasi.

Prvo vozilo je šlo na pot ob 10 uri 01 minut v smeri Ankarana in nato proti državni meji na Lazaretu. Takoj po prehodu italijanske meje, smo zavili desno na Čampore in spet na slovensko stran do Hrvatinov. Na parkirišču ob gasilskem domu je sledila spretnostna preizkušnja. Pot se je nadaljevala v smeri Bertokov, Kopra, preko Markovca do  Izole. Peljali smo skozi mestno jedro in nadaljevali v smeri Strunjana. Gostoljubna lokacija hotela Salinera je omogočila postanek in uživanje ob morju. Preko Belega križa, Portoroža in Lucije, smo prišli do Sečovelj. Na letališču Aerodrom Sečovlje, smo imeli postanek z osvežitvijo in kratek ogled. Povratna pot v smeri Dragonje, Šmarij do Kopira, nas je pripeljala na glavni mestni trgu – Titov trg. Po postanku je sledila vožnja iz Kopra, naprej vse do cilja v hotelu CONVENT v Ankaranu.

Sledil je zaključek v hotelu CONVENT, s podelitvijo pokalov za prvenstvo Zveze SVS in druženjem.

Slovo Jožefa Furlana – Darka

Sporočamo, da nas je iznenada zapustil Jožef FURLAN – Darko, ustanovni član, prvi predsednik društva in stalni član vodstva ADRIA Classic Koper. Bil je tudi med pobudniki ustanovitve Zveze SVS, njen tehnični komisar in promotor.

Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Slava mu.

Neuradni rezultati prvenstva Zveze SVS

Športna komisija zveze SVS objavlja trenutne rezultate v prvenstvu SVS.

Seveda gre za »NEURADNE« rezultate, namreč za uvrstitev morajo tekmovalci opraviti vsaj 3 tekme.

Opravljene so bile tekme v Murski Soboti, Kopru in Postojni. Tekmovalci, kateri »lovijo« uvrstitev, bodo imeli priložnost udeležbe še na 2 tekmah: Maribor in Tolmin.

Med društvi trenutno najbolje kaže Kopru in Murski Soboti, za 3. mesto pa  sta skupaj Maribor in Tolmin. Do konca sezone se lahko še kaj spremeni.

Pa srečno!

* Popravljena datoteka je na voljo spodaj*

Razstava starodobnih vozil na Pomurskem sejmu

V dneh od 8. do 10. aprila 2022 je bila na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni na sporedu že 6. mednarodna razstava starodobnih vozil pod nazivom Avto Moto Klasika. Organizator razstave je bila Zveza Slovenskih društev starodobnih vozil SVS. Razstava sicer poteka vsaki dve leti.

Na razstavi je sodelovalo preko 30 društev, včlanjenih v Zvezo SVS in posameznikov, ki so pripeljali svoja vozila na ogled. Prisotni so bili tudi predsedniki sosednjih prijateljskih starodobniških zvez iz Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine, ki so tudi zakoniti zastopniki mednarodne organizacije FIVA v svojih državah. Na ogled so pripeljali tudi svoja starodobna vozila. Društva, včlanjena v Zvezo SVS in njihovi člani so se še posebej izkazali s svojimi starodobniki, saj so njihove ljubljenčke na sejmu več kot uspešno predstavili.

Najzanimivejše vozilo na tokratni razstavi je bil predvojni ameriški avtomobil OAKLAND True Blue Six iz leta 1925. Avtomobil je bil pred nekaj leti odkrit v garaži na Hrvaškem, kjer predstavlja obenem najstarejši ohranjeni avtomobil. Sicer pa je bil najstarejši avtomobil Citroen B2, letnik 1921, ki je bil na ogled na stojnici Codelli kluba iz Ljubljane. Vsi prisotni akterji so prejeli posebna priznanja in zahvale od organizatorja – SVS in Pomurskega sejma, vsak posameznik pa je za svoje razstavljeno vozilo prejel priložnostno značko.

Sejem si je tudi tokrat ogledalo nekaj tisoč obiskovalcev, ki so garancija, da smo na pravi poti in bomo tudi v bodoče prirejali podobne razstave.