Obvestila

Vodstva Zveze SVS in pomurskih društev skupaj v beltinskem gradu

Na skupnem sestanku UO Zveze SVS s predstavniki sedmih pomurskih društev, ki je bil v petek, 15.09. v beltinskem gradu, smo se dogovorili o nadaljnjih aktivnostih naše krovne starodobniške organizacije. Ni naključje, da smo se sestali na omenjeni lokaciji, saj je gostitelj – Klub ljubiteljev stare kmetijske in ostale tehnike Pomurja, ki mu predseduje Ivan Zadravec, letos praznoval 20 let uspešnega dela. Ob tem jubileju so izdali tudi Zbornik. Društvo ima v zadnjem obdobju sedež ravno v Beltincih, v osrčju enega od centrov povojne agrarne reforme, kjer je bilo kmetijstvo in z njim razvoj pripadajoče mehanizacije paradni konj. Ravno člani omenjenega društva na čelu s predsednikom pa so zaslužni, da se ohranjajo stara kmečka opravila in pridelava hrane s pomočjo poljskih orodij in kmetijske mehanizacije. Ob tej priložnosti je predsednik Zveze SVS, Leon Vrtovec, predal posebno priznanje omenjenemu društvu ob njegovem jubileju ter članom zaželel še naprej uspešno in plodno delovanje.

DOBRODELNI SKOK Škofljica 2023

V soboto 16.9.2023 smo se člani  društva OTC Škofljica v sodelovanju z Zvezo SVS, s svojimi somišljeniki, zbrali pred Ljubljanskim  E.Leclercom, na jesenskem Starodobniškem Srečanju Ob Kavi, S.K.O.K. Pridružilo se nam je veliko prijateljev iz ostalih klubov po Sloveniji, tako da smo našteli preko 100 vozil, avtomobilov, motorjev in mopedov.

Druženje ob kavi in sladkih  prigrizkih, ter lepem vremenu, je bilo prijetno. V sodelovanju z društvom Palčica Pomagalčica  smo zbirali sredstva za dobrodelne namene.

OTC Škofljica

Trenutni rezultati v Prvenstvu Zveze SVS

Z objavo trenutnih rezultatov želimo izraziti čestitke vsem udeležencem prvenstva zveze SVS ter opozoriti, da tisti tekmovalci, ki imajo dve tekmi, potrebujejo še tretjo za uvrstitev v prvenstvo.

Ostali, ki so s tremi ali štirimi že uvrščeni, pa lahko na zadnji peti tekmi izboljšajo položaj na lestvici, saj se štejejo največ štirje boljši rezultati.

Zadnja prvenstvena tekma bo v Posočju v nedeljo 08.10.2023 na temo »SOLKANSKI MOST«.

Vabljeni!

Rally Štajerska 2023

Uspešno smo speljali naš 34.rally Štajerska. V prekrasnem vremenu in lepem ambientu hipodroma Kamnica je na prireditvi sodelovalo 89 vozil in preko 160 udeležencev. Kot vedno,  smo goste razvajali z dobro hrano in pijačo, ter našo gostoljubnostjo. Splošni odziv je bil pozitiven, in to je tudi naš cilj, da udeleženci uživajo na naših prireditvah. To nam daje motivacijo in še večji zagon. Tudi mi smo zadovoljni z dosežkom in gremo novim podvigom naproti.