Obvestila

Adria Classic Tomos 2023 (FIVA dogodek)

Srečanje Adria Classic Tomos 2023 je bil izveden kot Mednarodni dogodek FIVA v Sloveniji v sklopu Zveze SVS. Dvodnevnega dogodka se je udeležilo preko 300 ljubiteljev Tomosovih mopedov tako iz Slovenije kot iz tujine. Organizatorju se v imenu Zveze SVS zahvaljujemo za odlično izpeljano prireditev.

Sledi nekaj slikovnih utrinkov, več slikovnega gradiva pa najdete tudi na našem Facebook in Instagram profilu.

SKOK AMK Slovenska Bistrica 2023

AMK CLASSIC Slov. Bistrica je dne 23.04.2023 organiziral SKOK, v gostišču Pri belem konju v Slov. Bistrici. SKOK-A se je udeležilo 65 članov, tako iz domačega kot iz sosednjih klubov. Druženje je potekalo od 9.00 do 13.00 ure.

SKOK Klub starodobnih vozil Soteska

Na prijetno nedeljo 16.4.2023 je na Letališki cesti v Ljubljani potekal SKOK (starodobniški klepet ob kavi), ki ga je organiziral klub starodobnih vozil Soteska.

Zbralo se je 23 lastnikov starodobnikov, najstarejši in lepo restavriran je bil DKW iz leta 1956, posebno pozornost pa je vzbujal Lotus Esprit, katerega lastnik je nanj namestil podobne dodatke kot v filmu James Bond, da se je izogibal pred zlikavciJ

Ob dobri kavi in odličnem sladoledu smo novi člani navezali poznanstva z izkušenimi mački, pogovori pa so nanesli tudi na prihajajočo elektrifikacijo avtomobilov. Za konkretno povezavo s stardodbniki in e-mobilnostjo bomo morali zaenkrat še počakati, med tem pa bomo še naprej varovali in ohranjali bencinsko, tehniško in kulturno dediščino naših starodobnikov.

Hvala vsem za udeležbo, kavarni Cacao za izvrsten sladoled in čestitke organizatorjem!

SKOK Oldtimer Club Postojna 2023

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Postojna – Oldtimer Club Postojna je v soboto, 08.04.2023, v sodelovanju z Zvezo SVS izpeljalo že 2. dobrodelni S.K.O.K. (Starodobniški Klepet Ob Kavi). Dogodka so se udeležili tudi prijateljski klubi, od Kopra, Nove Gorice pa vse do Škofljice. Več sto obiskovalcem, občanom Občine Postojna in širše, smo na ogled postavili preko 65 eksponatov starodobnih vozil. Predstavili smo delovanje društva, brezplačno smo delili tudi revije Zveze SVS, kavico in posladek. Da je bil dogodek zopet dobrodelen, se nam je pridružilo tudi društvo PALČICA POMAGALČICA (Larisa in Katarina, hvala za obisk!). Zbirali smo pomoč za Urbana, in obiskovalcem lahko rečemo samo en velik Hvala! Zbrali smo namreč preko 400,00 €.Za sodelovanje se zahvaljujemo Zvezi SVS, TIME OUT CAFFE Postojna, Pekarni Jure, postojnskim gasilcem ter Avtokrki Postojna.

SKOK Oldtimer klub Bela krajina 2023

8.4.2023 smo se v Črnomlju zbrali člani Oldtimer kluba Bela krajina, ki smo prišli iz Novega mesta, Žužemberka, Krškega, Metlike in Črnomlja. Prijetno druženje je potekalo ob srečanju S.K.O.K., ki že drugo leto poteka po vsej Sloveniji pod okriljem Zveze SVS. Ob prijetnem druženju in pogledu na starodobnike se je zbralo 54 dvoslednih in 3 enosledna vozila ter 78 članov kluba. Med vsemi je bil najstarejši motor ZUNDAPP iz leta 1935, ki je v lasti gospoda Leopolda Bahorja. Dogodek smo zaključili ob 12.30 in sklenili, da se drugo leto zopet dobimo.

SKOK Zgornjesavski starodobniki 2023

Prvo aprilsko soboto smo člani društva Zgornjesavinjski starodobniki že drugo leto zapored starodobna vozila postavili na ogled v Mozirju, na parkirišču pred Mozirskim gajem. Naš drugi S.K.O.K je potekal v bistveno lepšem vremenu, kot lansko leto, ko smo doživeli pravi snežni metež. Vseeno je bil za večino lastnikov starodobnikov to letošnji prvi izvoz, ki smo ga po dolgi zimi z veseljem izkoristili, obrisali prah z vozil in opomnili Mozirjane ter druge obiskovalce Mozirskega gaja na naše ljubiteljsko delovanje in druženje. Obiskovalci so si z zanimanjem ogledali pestro razstavo starodobnih avtomobilov in z navdušenjem poslikali tudi nekaj lepo urejenih športnih kabrioletov iz preteklosti. Obiskovalcem smo poleg kave ponudili tudi pokušino Zgornjesavinjskih suhomesnih dobrot in domačega kruha, ki so jih prispevali člani domačega društva, za kar se jim na tem mestu zahvaljujemo.