Obvestila

PREDAVANJE O ALTERNATIVNIH MOTORJIH

Na predvečer svečanega poimenovanja parka Antona Codellija in ulice Carla Benza so Zveza SVS, Mercedes-Benz Klub Slovenija in Codelli klub v veliki sejni sobi mestne hiše v Ljubljani organizirali zanimivo predavanje o alternativnih motorjih z notranjim izgorevanjem.

Predavatelji so podali zanimivo rdečo nit razvoja avtomobilizma od samih začetkov do bodočih motorjev na vodik, s poudarkom na vozilih Mercedes Benz. Zgodovinski trenutek poimenovanja ulice in parka je podal svetovalec MOL g. Jan Skoberne. Kustos Slovenskega etnografskega muzeja g. Marko Frelih je opisal delovanje Antona Codellija v Togu pri postavljanju, takrat največje, radijske postaje. G. Boštjan Čampa je predstavil nove tehnologije motorjev v vozilih izdelovalca Mercedes Benz. G. Simon Levstek je prisotnim pojasnil pomen novih vozil s stališča energije. G. Simon Čretnik iz Društva za električna vozila Slovenija pa je podal svoje izkušnje z uporabo električnega avtomobila. Predavanja je povezoval predsednik Zveze SVS g. Janko Uratnik.

Predstavljena predavanja so bila zelo zanimiva saj so podala marsikatero novost, zanimivo tako za ljubitelje starodobnih vozil, kot za sodobne ljubitelje motorizacije. Sodobni motorji z notranjih izgorevanjem so doživeli izjemen napredek. Še večje spremembe pa bodo povzročili novi, alternativni pogonski motorji. Te spremembe so že pred vrati. Vsi prisotni so si bili enotni, da je takšna predavanja potrebno še organizirati.

NISMO ŠE ZA NA ODPAD

Člani ekip Codelli Kluba in AMTK pred štartom gorsko-hitrostne dirke Lučine 2016

Lep primer udejanjanja sporazuma o sodelovanju med Zvezo SVS in Zvezo za avtošport Slovenije AŠ2005 je tekmovanje starodobnikov na GHD. Člani Codelli Kluba in AMTK že nekaj let sodelujejo na mednarodnih (FIA Historic Hill Climb Championship) gorsko-hitrostnih dirkah v kategoriji »Starodobniki točnost in race«. Člani obeh ekip so za marsikaterega udeleženca in večino organizatorjev zgled urejenosti in discipliniranosti. Prav poseben zgled pa dajejo ostalim tekmovalcem v boxih z dobro voljo in nesebično medsebojno pomočjo, kljub ostremu rivalstvu med tekmovalci in kluboma.

Po sliki sodeč bi marsikdo lahko sklepal, da so vsaj vozniki (skupaj čez 500 let in kilogramov), če že ne njihovi dirkalniki prejkone za odpad, a časi na progah govorijo drugače. Predvem pa nas vse vodi moto ekipe Codelli: »You don`t stop racing because you get old, you get old when you stop racing« (Ne prenehaš z dirkanjem ko ostariš, star postaneš ko nehaš dirkati).

AV

RALLY PEKING TO PARIS TUDI V SLOVENIJI

Udeleženci prestižne prireditve »6th Peking to Paris Motor Challenge 2016« so se 12. junija odpravili na dolgo, naporno in nadvse zanimivo pot po puščavah in brezpotjih daljnega vzhoda od Pekinga do Pariza.

Veliko zanimivih podatkov o udeležencih (Participants), o trasi (Route), poročil (Reports), o rezultatih (Results), o trenutnem položaju vozil po urah in po dnevih (Tracking Cars) in seveda galerijo (Gallery) lepih fotografij, lahko stalno spremljate na spletnem naslovu:

http://www.endurorally.com/pages/the-peking-to-paris-motor-challenge-2016

Dnevna poročila o dogajanju skoraj v živo pa so na spletnem naslovu:

http://www2.endurorally.com/pp2016/reports.html

Posebej bodite pozorni na dogajanje 11. julija, ko bo karavana prišla v Maribor in tam prenočila, 12. julija bo prišla in prenočila v Ljubljani in 13. julija odšla v Italijo.

Pri organizaciji in pri sprejemu udeležencev prireditve sodeluje tudi Zveza SVS, njena društva in člani.

25 LET DRUŠTVA CODELLI

Pred 25 leti se je zbrala skupina ljubiteljev starodobnikov, ki niso hoteli ničesar prepustiti naključju.

Po prvih srečanjih na različnih lokacijah, med katerimi je izstopal lokal Vija-Vaja z njegovim lastnikom, žal prehitro preminulim Jožetom Horjakom, se je izoblikovala ideja po trajnejšem druženju na stalni lokaciji. Ne po naključju so bili za to izbrani prostori Društva AMD Zvezda, na Kavadarski 21 v Ljubljani, ki je ostalo gostitelj vse do danes.

V tistem času tovrstna druženja in delovanje še ni bilo tako razširjeno in množično, zato lahko to obdobje štejemo za pionirstvo veteranstva na slovenskem prostoru. Ob ustanovitvi je bilo potrebno izbrati ime kluba in določiti prednostne naloge. Izbrano je bilo izvirno ime Codelli in za znak pokončen oval v obliki avtomobilskega hladilnika.

30 letni baron Anton Codelli je 15. novembra 1895 pripeljal prvi avtomobil v Ljubljano. To je bil avtomobil BENZ Velo. Da pa je takrat nastajajoči klub lahko prevzel ime barona Codellija je bilo potrebno pridobiti soglasje njegovih pravnih in stvarnih naslednikov. Iznajdljivi ustanovni člani so vzpostavili stik z njegovo nečakinjo, ki je nesebično dovolila uporabo imena svojega sorodnika in nastal je klub Codelli – kasneje CODELLI CLASIC & SPORTS CAR KLUB – KLUB LJUBITELJEV KLASIČNIH IN ŠPORTNIH VOZIL, ali krajše Codelli klub.

V času od ustanovitve pa do danes so klub predstavljali na skupščinah izvoljeni in potrjeni predsedniki:

  • VRHUNEC Miha, od začetka 1991 do 1994
  • TURŠIČ Milan ( žal že pokojni ) od 1994 do 1998
  • DEMŠAR Urban od 1998 do 2002
  • URATNIK Janez od 2002. do 2008
  • JEŠE Miloš od 2008 do 2016
  • PAVLIČ Drago, trenutni predsednik od 1.3.2016 dalje

Klub Codelli danes šteje skupno150 članov, od tega je 30 družinskih članov, ter častnih članov. Klub Codelli je tudi ustanovni član Zveze SVS, ki je bila ob prisotnosti še osmih ustanovnih članov ustanovljena leta 1997.

V času delovanja je društvo Codelli organiziralo nešteto prireditev lokalnega, pa tudi mednarodnega značaja. Že v letu 1991 je bil organiziran prvi Slovenija Classic Maraton, katerega poslanstvo se je obdržalo vse do danes. Kot ena najbolj prepoznavnih pa je prireditev »Nagrada Podutika«, ki je bila vseskozi tudi zelo dobro zastopana z domačo in mednarodno udeležbo.

Po zaslugi prizadevnega prireditelja Jureta se je tudi »Spomladansko kurblanje« na Lučarjevem kalu uvrstilo na koledar tradicionalnih prireditev društva. Tokratno srečanje smo tudi združili z praznovanje 25 obletnice društva.

Ob tej priložnosti vsem iskrene čestitke, še posebno pa vsem predsednikom in ostalim članom, ki so kljub različnim interesom vztrajali in pripomogli,da je klub dočakal spoštovanja vredno obletnico.

MEDNARODNA REVIJA PREDVOJNIH STARODOBNIKOV “A” V KAMNIKU

MEDNARODNA REVIJA PREDVOJNIH STARODOBNIKOV “A” V KAMNIKU

Društvo starodobnih vozil Kamnik bo v času do 22. – 24. maja 2015 organiziralo Mednarodno revijo starodobnikov »A« razreda (letnik 1889 do 1940). To je edinstvena tovrstna revija v Sloveniji, ki se bo pričela v petek, 22.4.2015 s sprejemom udeležencev iz tujine v Hotelu Malograjski dvor v Kamniku in nadaljevala v soboto zjutraj v Arboretumu Volčji potok.

Ob 9:00 uri bo štart prve kolone motoristov in ob 9:15 uri druge kolone avtomobilov starodobnikov. Koloni se bosta ustavili v centru Kamnika, kjer bo predstavitev vozil in ob 10:30 uri slavnostna otvoritev revije, s pozdravom župana Občine Kamnik, Marjana Šarca, predsednika DSVK Miroslava Vrhovnika, predsednika SVS Janka Uratnika, predstavnika FIVE in pozdrav županov sodelujočih občin. Koloni vozil bosta ob 11:00 uri nadaljevali pot s postanki v Škofji Loki, od 12. do 15. ure, kjer bo istočasno tudi obrtni sejem, v Kranju od 16. do 17,30 ure, kjer bodo tudi druge moto prireditve s spremljajočim programom. V zgodnjih večernih urah bosta koloni prispeli na Brdo pri Kranju, kjer bo družabni večer s podelitvijo priznanj in prenočitev. V nedeljo bo sledil ogled Brda in 11.00 uri nadaljevanje poti v smeri proti Šenčurju, kjer nas bo pričakali folkloristi, šenčurska godba, konjske vprege in nato zaključek v Parku Arboretum v Volčjem potoku, kjer bo zaključek prireditve, vozila nam vsako leto okrasijo s cvetjem in bodo na ogled obiskovalcem parka.

Udeleženci in gostje se bodo dva dni spoznavali z znamenitostmi krajev gostiteljev in se z gledalci poveselili ob spremljajočih programih. Za pestrost dogajanja bo v Kamniku in na Brdu pri Kranju poskrbel priznani dixiland ansambel “STARI MAČKI” z izbranim sporedom iz časa nastanka vozil udeležencev. Vse tri dni nas bodo razveseljevali “Kunštni prleki” s Prleško Republiko, plesalke plesne skupine Country Mačke iz Kranja bodo zaplesale v hotelu Brdo, tako da bo ob okusni večerji poskrbljeno za prijetno vzdušje vseh udeležencev in gostov prireditve.

Da pa bo prireditev brezhibno izpeljana,v organizacijskem in varnostnem smislu, nam bodo na pomoč priskočili člani AMD društev Kamnik, Škofja Loka, Kranj, Šenčur in Cerklje na Gorenjskem, z varovanjem celotne poti in vozil udeležencev, katerih vrednost je neprecenljiva. Poleg omenjenih v dogodku sodelujejo še: AMZS z vlečno službo, podjetje Rodex s spremljevalnimi vozili obeh kolon, motoristična skupina Klavdija Kodermana s Harley Davidson kot predhodnica kolon in člani DSV Kamnik. Ne smemo pa pozabiti tudi na naše neprecenljive sponzorje in donatorje, župane in uslužbence občin, policije, Zavodov za turizem in vseh, ki nam kakorkoli pomagajo izpeljati revijo, kot vsesplošno zanimiv in za Slovenijo nedvomno tudi reprezentančni projekt.

Udeleženci revije so izbrani po strogih kriterijih starodobnikov v omejenem številu, po 40 starodobnih avtomobilov in motorjev oziroma 80 čudovitih starodobnih eksponatov.

Revija starodobnikov je postala izredno odmevna doma, kot tudi v tujini, vsako leto pridružimo v mednarodno revijo po eno ali dve novi državi EU, ter držav naše bivše skupne domovine. Smo tudi prvo slovensko društvo starodobnikov uvrščeno v koledar FIVE, katere predstavnik se bo udeležil naše prireditve.

Prireditev bo tudi medijsko podprta, preko televizije, radijskih postaj in tiskanih medijev iz vseh sodelujočih občin. V soboto bo prireditev snemala tudi TV Slovenija za oddajo “Na lepše”. Izdelan pa bo tudi CD-DVD celotne tridnevne prireditve, ki si jo bo ogledalo od 15.000-20.000 obiskovalcev.

Vljudno vabljeni na ogled prireditve.

Predsednik Društva starodobnih vozil Kamnik: Miroslav Vrhovnik