Obvestila

Slovo Jožefa Furlana – Darka

Sporočamo, da nas je iznenada zapustil Jožef FURLAN – Darko, ustanovni član, prvi predsednik društva in stalni član vodstva ADRIA Classic Koper. Bil je tudi med pobudniki ustanovitve Zveze SVS, njen tehnični komisar in promotor.

Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

Slava mu.

Neuradni rezultati prvenstva Zveze SVS

Športna komisija zveze SVS objavlja trenutne rezultate v prvenstvu SVS.

Seveda gre za »NEURADNE« rezultate, namreč za uvrstitev morajo tekmovalci opraviti vsaj 3 tekme.

Opravljene so bile tekme v Murski Soboti, Kopru in Postojni. Tekmovalci, kateri »lovijo« uvrstitev, bodo imeli priložnost udeležbe še na 2 tekmah: Maribor in Tolmin.

Med društvi trenutno najbolje kaže Kopru in Murski Soboti, za 3. mesto pa  sta skupaj Maribor in Tolmin. Do konca sezone se lahko še kaj spremeni.

Pa srečno!

* Popravljena datoteka je na voljo spodaj*

Razstava starodobnih vozil na Pomurskem sejmu

V dneh od 8. do 10. aprila 2022 je bila na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni na sporedu že 6. mednarodna razstava starodobnih vozil pod nazivom Avto Moto Klasika. Organizator razstave je bila Zveza Slovenskih društev starodobnih vozil SVS. Razstava sicer poteka vsaki dve leti.

Na razstavi je sodelovalo preko 30 društev, včlanjenih v Zvezo SVS in posameznikov, ki so pripeljali svoja vozila na ogled. Prisotni so bili tudi predsedniki sosednjih prijateljskih starodobniških zvez iz Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine, ki so tudi zakoniti zastopniki mednarodne organizacije FIVA v svojih državah. Na ogled so pripeljali tudi svoja starodobna vozila. Društva, včlanjena v Zvezo SVS in njihovi člani so se še posebej izkazali s svojimi starodobniki, saj so njihove ljubljenčke na sejmu več kot uspešno predstavili.

Najzanimivejše vozilo na tokratni razstavi je bil predvojni ameriški avtomobil OAKLAND True Blue Six iz leta 1925. Avtomobil je bil pred nekaj leti odkrit v garaži na Hrvaškem, kjer predstavlja obenem najstarejši ohranjeni avtomobil. Sicer pa je bil najstarejši avtomobil Citroen B2, letnik 1921, ki je bil na ogled na stojnici Codelli kluba iz Ljubljane. Vsi prisotni akterji so prejeli posebna priznanja in zahvale od organizatorja – SVS in Pomurskega sejma, vsak posameznik pa je za svoje razstavljeno vozilo prejel priložnostno značko.

Sejem si je tudi tokrat ogledalo nekaj tisoč obiskovalcev, ki so garancija, da smo na pravi poti in bomo tudi v bodoče prirejali podobne razstave.

Seminar FIVA v Ljubljani

Zadnji konec tedna (2. in 3. aprila 2022) je v Ljubljani potekal v organizaciji Zveze SVS in FIVA mednarodni seminar FIVA za športne funkcionarje – Stewards’ Seminar.

Seminarja se je udeležilo 41 funkcionarjev, nekateri tudi s spremljevalkami, prišla pa sta tudi predsednik FIVA g. Tiddo Bresters in tajnik FIVA g. Gian-Mario Mollar.

Drugi daj je potekal tudi sestanek članov komisije FIVA za dogodke – Event Commission.

Udeleženci so razpravljali o pravilih in o praktičnih izkušnjah pri spremljanju mednarodnih prireditev s starodobnimi vozili, ki so objavljene v koledarju FIVA.

Objavljene mednarodne in nacionalne dogodke namreč spremlja športni funkcionar FIVA, ki skrbi za kakovost in skladnost izvedbe prireditev.

Seminar in sestanek članov komisije sta zelo dobro uspela, udeleženci so pohvalili organizacijo Zveze SVS in Ljubljano.

SKOK – Starodobniški klepet ob kavi 2022 – OTC Škofljica

Prva letošnja prireditev OTC Škofljica je bila organizirana kot Starodobniški klepet ob kavi v soboto, 19. marca 2022, na prostoru pred E. Leclerc na Rudniku. Udeležili so se ga v večini člani kluba. Prisoten je bil le član iz kluba Soteska. Prisotnih je bilo tudi osem članov iz kluba Večno mladi iz Šentjurja, ki so se pripeljali s kombijem. Zanimalo jih je kako zgleda SKOK.

Na ogled je bilo 28 avtomobilov in 7 motornih koles. Za motoriste je bilo vreme še nekoliko prehladno. Zahvaljujemo se vodstvu E. Leclerc za prijazen sprejem.