Obvestila

UNESCO IN FIVA STA SKLENILI DOGOVOR O SODELOVANJU PRI ZAŠČITI NAŠE MOTORIZIRANE TEHNIŠKE DEDIŠČINE

UNESCO forms official partnership with FIVA to protect our automotive heritage

In a move that acknowledges the importance of historic vehicles to our human heritage, the Director-General of UNESCO, Mrs Irina Bokova, has agreed to establish an official partnership (consultative status) between UNESCO and FIVA, the Fédération Internationale des Véhicules Anciens.
Announcing her decision, Mrs Bokova commented, “FIVA’s commitment to our industrial heritage is in line with UNESCO’s efforts in this field, and the partnership between our two organisations will undoubtedly offer new possibilities for increasing the impact of our respective actions.” Mrs Bokova went on to express her hopes that the partnership will continue to strengthen, opening up new avenues for future collaboration.
Says President of FIVA Patrick Rollet, “We are deeply honoured by UNESCO’s decision to establish this partnership with FIVA, which we believe will have very positive benefits for the future of the worldwide historic vehicle movement. At Mrs Bokova’s invitation, I hope to meet Francesco Bandarin, Assistant Director-General for Culture at UNESCO, as soon as possible in order to discover more about the opportunities and duties implied by this very welcome partnership.”
Notes to Editors

FIVA is the only global organisation of its kind aiming to encourage the safe use of historic, mechanically propelled road vehicles, while remaining equally focused on preserving and promoting the very culture of motoring. In 2016, FIVA celebrated its 50th anniversary with the FIVA World Motoring Heritage Year programme under the formal patronage of UNESCO.
For more press information, or to speak to a FIVA representative for a specific country, please contact Gautam Sen, FIVA’s Vice President External Relations on communications@fiva.org , +33(0) 6 87 16 43 39 (mobile), or +33(0) 1 53 19 14 20 (landline).

PRIREDITEV LA SALITA DEI CAMPIONI V TRSTU IN NA OPČINAH

V petek, 31. 3., v soboto, 1.4. in v nedeljo 2.4.2017 bo v Trstu, na Opčinah in cesti, ki povezuje oba kraja, potekala zelo zanimiva prireditev s starodobnimi vozili »La Salita dei Campioni«.

V soboto in nedeljo pa bo istočasno in delno na istih krajih potekala tudi priredite »Trieste-Opicina Historic«, ki šteje za prvenstvo AACC (Alpe-Adria-Classic-Challenge).

Program in urnik za obe prireditvi je podan v nadaljevanju.

Vsekakor zelo zanimivo dogajanje, ki je vredno obiska.

Pozdrav

PRILOGA

RAZSTAVA STARODOBNIH VOZIL AVTO MOTO KLASIKA

Razstava starodobnih vozil AVTO MOTO KLASIKA bo potekala od petka 21. aprila do nedelje 23. aprila 2017 na sejmišču v GORNJI RADGONI.

Vabljena vsa društva kot razstavljavci, prodajalci s svojo opremo in obiskovalci.

Več na povezavi >link<

SKUPŠČINA ZVEZE SVS

V petek, 10. 03.2017, je potekala redna skupščina članov društev včlanjenih v Zvezo SVS. Tokratna skupščina je bila tudi volilna. V prijetnem okolju gostilne Strah na Škofljici se je zbralo preko 70 predstavnikov društev in gostov. Po pozdravu predsednika vseh prisotnih je sledila predstavitev letnih poročil predsednika, blagajnika, komisij in odborov ter razprava. Dosedanje vodstvo Zveze SVS je po sprejemu vseh poročil dobilo razrešnico.

Predsednik je nato pojasnil način in vzroke predlaganja kandidatov za člane vodstva Zveze SVS in jih predstavil ter pri tem poudaril, da je bila želja vodstva, da se le-to pomladi. Predstavniki društev so z glasovanjem potrdili predlagane kandidate za vodstvo Zveze SVS. Novi/stari predsednik je ponovno Janko Uratnik, podpredsednik Vlado Perkič, predsednik nadzornega odbora Ivo Sovinšek in predsednik častnega razsodišča Drago Pavlič. Prav tako so bili z glasovanjem potrjeni ostali kandidati za člane upravnega odbora, nadzornega odbora, častnega razsodišča in komisij.

Predsednik je v nadaljevanju predstavil načrt dela za letošnje leto, še posebej nekaj pomembnih aktivnosti. Po razpravi in točki razno je sledila okusna večerja.

FIA RALLY SPORTING & SAFETY SEMINAR 2017, LJUBLJANA, 28.01.2017

FIA organizira vsako leto seminar za svoje tekmovalne komisarje (scrutineers) v drugi državi.

Letos je naloge organizatorja prevzela Zveza za avtošport Slovenije – AŠ2005, članica FIA in ASN – predstavnik FIA za Slovenijo.

ZVEZA SVS, FIVA ANF za Slovenijo, in AŠ2005 sta v 2012 podpisali dogovor o skupnih interesih in sodelovanju na področju uporabe in prireditev s starodobnimi vozili.

Predstavniki Zveze SVS so se tako udeležili tega seminarja FIA.

Približno 140 udeležencev iz različnih držav je poslušalo predavanja z naslednjimi vsebinami:

  • 2017 Sporting Regulations – Športna pravila, novosti,
  • Vprašanja varnosti (Rally, zdravniške zahteve, varnost gledalcev, varnostni sledilni sistem),
  • Tehnično pregledovanje & Preverjanje varnostne opreme,
  • CoC/Stewards, testni in pritožbeni postopki,
  • Delavnica kako narediti varnostni načrt,
  • Reševanje – izvlečenje voznika,
  • Q&A,
  • ERT srečanje,
  • Večerja z degustacijo slovenskih vin.

Predstavljena ja bila knjižica »2017 FIA Regional Rally Sporting Regulations« in ključek USB s predstavitvami in video posnetki.

Nekatere predstavitve in predlogi so zanesljivo zanimivi tudi za naše prireditelje tekmovanj s starodobnimi vozili, predvsem tipa Regularity.

ZVEZA SVS, FIVA ANF

Janko Uratnik