Obvestila

PRIREDITEV OB 20. OBLETNICI USTANOVITVE IN DELOVANJA ZVEZE SVS

V torek, 19. septembra 2017, so se v hotelu Mons v Ljubljani, zbrali pomembni gostje, prijatelji in predstavniki društev včlanjenih v Zvezo SVS, da bi proslavili 20 let ustanovitve in delovanja Zveze SVS. Častni pokrovitelj obletnice je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. V vzdušju prijetnega dogodka sta prisotne pozdravila visoka gosta predsednik FIVA g. Patrick Rollet in evropski poslanec g. Igor Šoltes. Čestitke in pozdrave svojih članov so nam prenesli tudi članica zakonodajne komisije FIVA ga. Fiocchi, predsednik hrvaške zveze HROS g. Presečki, predsednik srbske zveze SSIV g. Ružić in predsednik italijanske zveze AAVS g. Orsi. Za popestritev dogodka pa je poskrbel cimbalist Andi Sobočan. Prijetno druženje gostov in članov društev Zveze SVS se je nadaljevalo v preddverju dvorane ob stoječem hladno toplem bifeju.

20. OBLETNICA USTANOVITVE ZVEZE SVS

Spoštovani ljubitelji starodobnih vozil

Zveza slovenskih društev ljubiteljev starodobnih vozil, skrajšano Zveza SVS, bo 19. septembra 2017 proslavila 20. obletnico svoje ustanovitve in delovanja. Častni pokrovitelj dogodkov Zveze SVS ob obletnici je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor. Ta jubilej bomo primerno obeležiti z bogatim zbornikom in s svečano prireditvijo.

Predsednik in člani upravnega odbora Zveze SVS za ta jubilej čestitamo vsem članicam in članom društev včlanjenih v Zvezo SVS in vsem dobro mislečim somišljenikom, ki že mnoga leta z nami sodelujejo pri ohranjanju starodobnih vozil.

Zveza SVS

Predsednik, mag. Janko Uratnik

OTVORITEV MUZEJA PRESEČKI V KRAPINI

V četrtek, 7. septembra, je bila v Krapini na Hrvaškem svečana otvoritev muzeja starodobnih vozil Presečki.

V novi, trinadstropni stavbi, so našli mesto zanimivi starodobni avtomobili in motocikli, zunaj pa nekaj avtobusov.

Grafična oprema v razstavnih prostorih je zelo poučna in lepa.

Napovedovalec prireditve se je še posebej zahvalil kolegom iz Slovenije, ki so pripeljali kar nekaj lepih avtov, in predstavnikom Zveze SVS za uspešno dolgoletno sodelovanje med zvezama.

Muzej je vsekakor vreden ogleda, zelo priporočamo.

DANUBE DELTA RALLY 2017

Pred kratkim je v Romuniji, v kraju Tulcea ob Črnem morju, potekal zelo zanimiv rally.

V dveh dnevih so na istih progah vozili tekmovalci s sodobnimi rally vozili hitrostno dirko po pravilih FIA, za njimi pa tekmovalci s starodobnimi vozili v kategorijah šport in klasik regularity po pravilih FIVA.

Organizacija prireditve je bila odlična, prikazane vožnje pa za gledalce zelo zanimive.

V kategoriji sport regularity smo imeli tudi predstavnika Zveze SVS.

Za zaključek je bil organiziran ogled izredno zanimivega muzeja novodobnih in starodobnih vozil Tiriac v Bukarešti.

RCR 14

PRVA KROŽNA TOČNOSTNA VOŽNJA S STARODOBNIMI PRI NAS JE BILA USPEŠNO IZVEDENA

PRILOGA