Obvestila

Letno usposabljanje tehničnih komisarjev 2024

Nekaj utrinkov z rednega usposabljanja tehničnih komisarjev Zveze SVS. Včerajšnje usposabljanje je potekalo v Škofljici, kjer so tehnični komisarji imeli možnost prisluhniti Janezu Petaču na temo “Starodobniki: posel ali ljubezen?”, ki je s svojim znanjem in zgodbami pritegnil slehernega v dvorani. Edi Glavič je predstavil Tomos filme, ki so bili časovna kapsula s preteklosti. Sledilo je zanimivo predavanje Vladimirja Perkiča na temo zaščite pločevine in cinjenja. Leon Vrtovec je predstavil drug tel njegovega restavriranja Lancie Fulvie. Poleg teh točk so se podelila tudi priznanja, odgovori na vprašanja in kratek pregled dela tehničnih komisarjev in E prenosu gradiva. Sledila je malica in diskusija ter druženje. Najlepša hvala vsem komisarjem za udeležbo in kvalitetno izvajanje vašega dela v društvih in Zvezi SVS. Hvala tudi vsem, ki ste sodelovali v programu.

Srečanje predstavnikov društev

Kljub zimskemu počitku starodobnikov Zveza SVS in njena včlanjenja društva nikakor ne počivajo.
V četrtek, 18.01.2024 v Pira Hotelu, Zveza SVS in OLDTIMER CLUB POSTOJNA izvedlo srečanje predstavnikov društev, UO in NO Zveze SVS. Preko 40 udeležencev dogodka, predstavnikov preko 15 včlanjenih društev, ki delujejo pod okriljem Zveze SVS ter FIVA, sta nagovorila predsednik Zveze SVS Leon Vrtovec ter podžupan Občine Postojna Andrej Berginc. Vodstvo Zveze SVS je predstavilo izvedene aktivnosti v 2023, načrtovane aktivnosti v 2024, delovanje ter potencialne prihajajoče spremembe ter izzive v samem delovanju Zveze. Srečanje se je zaključilo s prijetnim druženjem, debato vezano na delovanje posameznih društev ter soočanje z izzivi, s katerimi se srečujejo, ter seveda, z odlično večerjo.

*** Program in delovanje društva OC POSTOJNA je sofinancirano s strani Občine Postojna. OC POSTOJNA

Strokovni izlet 27.1.2024

Utrinki s strokovnega izleta dne 27.1.2024. Ogledali smo si prekrasne zbire pri Obrovnikovih, Kranvoglovih, muzej Rudolfa Majstra, zbirka člana društva JJ Puch – Vlada Perkiča in razstavo lekarništva, oftamologije in audiotehnike in gradu v Beltincih. Zaključek je bila večerja na Ptuju, kjer smo lahko strnili vtise. Hvala vsem z udeležbo in hvala razstavljalcem za lepe oglede.

Pomoč po poplavah v letu 2023

Spoštovani!

Lansko leto za nekatere člane naših društev ni bilo lahko, saj so grozovite poplave v 2023 razdejale infrastrukturo, bivalne objekte in prizadele nemalo ljudi. Medtem, ko so ljudje reševali svoja življenja in življenja bližnjih smo lahko nekateri le obnemeli in razmislili kako lahko prispevamo svoj del, da omilimo razplet teh strašnih dogodkov. “V slogi je moč” pravijo in vsekakor so časi kot to testament, da znamo v naši domovini stopiti skupaj in pozabiti na razlike ter si pomagati. Ponosni smo na to.


V Zvezi SVS smo po ujmah staknili glave skupaj in naredili strategijo pomoči. Dve društvi, ki sta jasno izrazili škodo posledic teh poplav po pozivu, da zbiramo sredstva sta bili Zgornjesavski starodobniki in Črna na Koroškem. Na korespondenčni seji 19.12. 2023 je upravni odbor Zveze SVS soglasno sprejel naslednji sklep o delitvi sredstev (točkovanje in razdelitev sta potekali po kriterijih glede na težo prizadetosti oškodovancev v klubih):


– DRUŠTVU LJUBITELJEV KULTURNE IN TEHNIČNE DEDIŠČINE ZGORNJESAVINJSKI STARODOBNIKI v višini 8000 evrov in bodo nakazana na Škofijski KARITAS, kateri jih bo dodelil tako kot določi prvo imenovano društvo.
– DRUŠTVU LJUBITELJI STARODOBNIH VOZIL ČRNA v višini 4025 evrov in bodo nakazana na Župnijski Karitas Črna kateri jih bo dodelil tako kot določi prvo imenovano društvo.


Za donacije se zahvaljujemo naslednjim društvom:

  • ADRIA CLASSIC KOPER
  • AVTO MOTO KLUB CLASSIC SLOVENSKA BISTRICA
  • OLDTIMER CLUB POSTOJNA
  • PRLEŠKO DRUŠTVO ZA OHRANJANJE TEHNIČNE IN KULTURNE DEDIŠČINE JOHANN JANEZ PUCH
  • KLUB STARODOBNIH VOZIL SOTESKA
  • VETERAN KLUB MARIBOR
  • CODELLI CLASSIC & SPORT CAR CLUB KLUB LJUBITELJEV KLASIČNIH IN ŠPORTNIH VOZIL
  • DRUŠTVO ZA OHRANJANJE TEHNIČNE IN KULTURNE DEDIŠČINE OLDTIMER DUPLEK

Seveda, pa je pa pomoč prizadetim bila preko drugih kanalov in načinov prizadetim bila nudena tudi z drugih klubov in članov naših društev. Eden takih dogodkov je bil tudi septembrski Dobrodelni SKOK, ki ga je izvedel OTC Škofljica v sodelovanju z Zvezo SVS in Palčico Pomagalčico za pomoč prizadetim otrokom v poplavah. Vsem se iskreno zahvaljujemo in veseli smo, da imamo poleg naših starodobnikov tudi vezi prijateljstva in medsebojne pomoči.

Lep pozdrav!

Prireditve Zveze SVS za leto 2024

Spoštovani,

vljudno vabljeni na številne in raznolike dogodke društev Zveze SVS tudi v letu 2024.

Vse podatke o sejmih, prireditvah SKOK, srečanjih za Prvenstvo Zveze SVS in drugih dogodkov naših društev, najdete v priponki.

Varno in srečno na pot z vašim starodobnim vozilom!