Obvestila

SKOK Škofljica

V soboto, 16. marca 2024, je OTC Škofljica organiziral S.K.O.K., Starodobniški Klepet OKavi, pred E.Leclercom na Rudniku. Udeležba članov in somišljenikov iz drugih klubov je presegla pričakovanja glede na slabo vremensko napoved. Ob pogledu na starodobnike, 82 avtomobilov in 23 motorjev ter mopedov, smo se vrnili v čas, vsaj za 30 let nazaj.

Atrakcija starodobniškega klepeta  in  krepko najstarejše vozilo  na srečanju, je bil Benzov dvosed. Benz Velo je bil eden prvih avtomobilov , ki ga je predstavil Carl Benz leta 1894 kot nadaljevanje Patent Motorwagen . 67 Benz Velos je bilo izdelanih leta 1894 in 134 leta 1895. Zgodnji Velo je imel 1L motor z 1,5 metričnimi konjskimi močmi (1,5 KM; 1,1 kW), kasneje pa motor s 3 metričnimi konjskimi močmi (3 KM; 2 kW), ki je zagotavljal največjo hitrost 19 km/h (12 mph). Velo je uradno predstavil Karl Benz kot Velocipede in je postal prvi standardiziran serijski avtomobil na svetu .  Velocipede je ostal v proizvodnji med letoma 1894 in 1902, s končnim številom izdelanih več kot 1200 primerkov. 

Benz Velo iz leta 1896 je na prireditev pripeljal, na povabilo Frenka Udovča, Christoph Schmidt iz Bavarske. Zanimanje za ta čudež tehnološkega razvoja je bilo izredno. Gospod Krištof pa je velikodušno ustregel mnogim gledalcem (ki jih je bilo tokrat mnogo, mnogo več kot običajno) s kratko vožnjo, s katere so se vračali nasmejanih obrazov. Med srečneži je bil tudi naš predsednik, Franc Gruden.

Za uspešno organizacijo se zahvaljujemo vsem članov kluba OTC Škofljica, Zvezi SVS, E.Leclercu Ljubljana Rudnik, lokalu Moj lokal  in vsem udeležencem. Skupaj z vami smo preživeli  lep pomaldanski dopoldan. Vidimo se naslednje leto.

Člani kluba OTC Škofljica

SKOK Koper 2024

Včeraj, v soboto 16.03.2024, smo društvo ADRIA Classic v Kopru, na Titovem trgu izvedli srečanje SKOK – Starodobniški Klepet Ob Kavi. Kljub napovedi za deževno vreme, je naša odločnost zagotovila, da se je zbralo okoli 100 avtomobilov in motorjev. Očitno nam je tudi vreme bilo naklonjeno in tako smo v sodelovanju z Zavodom za mladino, kulturo in turizem na ogled starodobnikov privabili več sto glavo množico obiskovalcev, za kar se ZMKT iskreno zahvaljujemo. Prepričani smo, da bomo tudi naslednje leto, tako kot sedaj, oživeli mestno jedro Kopra, kar si za gotovo zasluži.  

ADRIA Classic Koper

Fotoreportaža s strani Visit Koper: https://www.facebook.com/visitkoper/posts/pfbid02FuinnzRbR3uziqAaw1piZq882EXQX6WPLdmrZjF9Q2Q7ZMjQHGMhpGiQdQbvmXbrl

Prispevek RTV SLO:

https://www.rtvslo.si/rtv365/arhiv/175030745?s=mmc

Prispevek Primorske novice: https://primorske.svet24.si/primorska/istra/ce-se-s-starodobnikom-ne-vozis-potem-je-bolje-da-g

Več fotografij pa sledi na našem Facebook kanalu. Povezava: https://www.facebook.com/ZvezaSVS/

Srečanje in usposabljanje športnih komisarjev

Spoštovani zainteresirani udeleženci srečanja ŠPORTNIH KOMISARJEV:

Srečanje bomo izvedli 30.03.2024 v Postojni ravno na praznično soboto (VELIKA NOČ). Za tiste, ki se ga vseeno ne boste uspeli udeležiti predlagam, da pridete na sejem v Gornjo Radgono, v soboto 06.04.2024, kjer bomo ob 9:00 priredili ponovitev izobraževanja.

Program bomo prilagodili ostalim aktivnostim, zaželena je prijava na sportnakomisija@zveza-svs.si.

Lep pozdrav,

Športna komisija