Obvestila

Predstavitev prvenstva Zveze SVS

Spoštovani ljubitelji starodobnih vozil,

sezona se je začela in na vrata že trkajo prireditve. Nekaj je tudi takih, ki štejejo za prvenstvo, zato vam v priponki dodajamo krajšo predstavitev tekmovanja, kjer navajamo osnovne »discipline« in nekaj primerov, da mogoče še nekdo zbere pogum in se udeleži teh prireditev.

Zabavne prireditve in druženja so oplemeniteni s kančkom zabavne tekmovalnosti, kjer je primarno dejanje ohranjanje kulturne in tehnične dediščine!!

Vsem udeležencem želimo obilo zabave, kajti »KOPER« se bliža«

SKOK AMD Tolmin 2023

Ob občinski stavbi v Tolminu so se v nedeljo 16.04.23 dopoldne, pod okriljem AMD Tolmin, sekcije starodobnih vozil AVTOKARETA, zbrala starodobna vozila.

S.K.O.K. – starodobniški klepet je potekal ob kavi in slastnih štrukljih Pizzerije pri Martini. Srečanje smo oplemenitili z vožnjo iz mestnega središča do poligona, kjer smo simulirali pravo tekmo v spretnostni in točnostni vožnji. Navdušeni ljubitelji starodobnih vozil so se zelo dobro odrezali in napovedali udeležbo v prihajajočem prvenstvu Zveze SVS!

Adria Classic Tomos 2023 (FIVA dogodek)

Srečanje Adria Classic Tomos 2023 je bil izveden kot Mednarodni dogodek FIVA v Sloveniji v sklopu Zveze SVS. Dvodnevnega dogodka se je udeležilo preko 300 ljubiteljev Tomosovih mopedov tako iz Slovenije kot iz tujine. Organizatorju se v imenu Zveze SVS zahvaljujemo za odlično izpeljano prireditev.

Sledi nekaj slikovnih utrinkov, več slikovnega gradiva pa najdete tudi na našem Facebook in Instagram profilu.

SKOK AMK Slovenska Bistrica 2023

AMK CLASSIC Slov. Bistrica je dne 23.04.2023 organiziral SKOK, v gostišču Pri belem konju v Slov. Bistrici. SKOK-A se je udeležilo 65 članov, tako iz domačega kot iz sosednjih klubov. Druženje je potekalo od 9.00 do 13.00 ure.

SKOK Klub starodobnih vozil Soteska

Na prijetno nedeljo 16.4.2023 je na Letališki cesti v Ljubljani potekal SKOK (starodobniški klepet ob kavi), ki ga je organiziral klub starodobnih vozil Soteska.

Zbralo se je 23 lastnikov starodobnikov, najstarejši in lepo restavriran je bil DKW iz leta 1956, posebno pozornost pa je vzbujal Lotus Esprit, katerega lastnik je nanj namestil podobne dodatke kot v filmu James Bond, da se je izogibal pred zlikavciJ

Ob dobri kavi in odličnem sladoledu smo novi člani navezali poznanstva z izkušenimi mački, pogovori pa so nanesli tudi na prihajajočo elektrifikacijo avtomobilov. Za konkretno povezavo s stardodbniki in e-mobilnostjo bomo morali zaenkrat še počakati, med tem pa bomo še naprej varovali in ohranjali bencinsko, tehniško in kulturno dediščino naših starodobnikov.

Hvala vsem za udeležbo, kavarni Cacao za izvrsten sladoled in čestitke organizatorjem!

SKOK Oldtimer Club Postojna 2023

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Postojna – Oldtimer Club Postojna je v soboto, 08.04.2023, v sodelovanju z Zvezo SVS izpeljalo že 2. dobrodelni S.K.O.K. (Starodobniški Klepet Ob Kavi). Dogodka so se udeležili tudi prijateljski klubi, od Kopra, Nove Gorice pa vse do Škofljice. Več sto obiskovalcem, občanom Občine Postojna in širše, smo na ogled postavili preko 65 eksponatov starodobnih vozil. Predstavili smo delovanje društva, brezplačno smo delili tudi revije Zveze SVS, kavico in posladek. Da je bil dogodek zopet dobrodelen, se nam je pridružilo tudi društvo PALČICA POMAGALČICA (Larisa in Katarina, hvala za obisk!). Zbirali smo pomoč za Urbana, in obiskovalcem lahko rečemo samo en velik Hvala! Zbrali smo namreč preko 400,00 €.Za sodelovanje se zahvaljujemo Zvezi SVS, TIME OUT CAFFE Postojna, Pekarni Jure, postojnskim gasilcem ter Avtokrki Postojna.