Obvestila

SKOK Veteran Klub Maribor 2023

Objavljamo slikovne utrinke s SKOK-a, ki ga je izvedel Veteran Klub Maribor v Koblarjevem zalivu v Mariboru.

SKOK Stara Gora 2023

SKOK Stara Gora – 2023

Zadnjo marčevsko nedeljo, 26. 3. 2023, je v Bolehnečici pri Tehnično-etnološkem muzeju Društva Oldtimer Stara Gora potekal tradicionalni Starodobniški klepet ob kavi – S. K. O. K. Zbor lastnikov in navdušencev starodobnih vozil je pripravilo Društvo Oldtimer Stara Gora na katerem so si imeli člani priložnost izmenjati izkušnje in se okrepčati ob pijači in domačih klobasah, ki so jih pripravile članice društva. Tradicionalno se je v sklopu te prireditve odvijal tudi sejem rabljene opreme, kjer je bila velika izbira nadomestnih delov za starodobna vozila in drugih rabljenih predmetov, namenjenih popravilu ali vzdrževanju starih jeklenih konjičkov. Na sejmu je sodelovalo nekaj več kot 20 prodajalcev rabljene opreme.

Goste je pozdravil tudi predstavnik zveze starodobnih vozil Slovenije, ki je bil navdušen nad izvedbo te prireditve. Obiskovalci, teh je bilo preko 200, so si imeli priložnost ogledati več kot 50 različnih starodobnih vozil, poleg avtomobilov še traktorje, kolesa, mopede in motorje. Pri pripravi in organizaciji dogodka je pomagalo okoli 50 aktivnih članov društva. Prisotni pa so bili tudi gostje iz sosednih društev in celo Hrvaške.

SKOK Oldtimer Duplek 2023

Prejšnji vikend so SKOK organizirali tudi pri Oldtimer Duplek in udeležba je bila izvrstna. V bogatem izboru vozil se je našlo nekaj za vsakogar – od avtomobilov pa vse do motorjev in koles, celo avtodom! Objavljamo nekaj slikovnih utrinkov, na Facebook profilu Zveze SVS pa se najde še več slik. Hvala vsem za udeležbo in čestitke organizatorjem!

SKOK Večno mladi Šentjur

Kljub temu, daje vreme zagodlo so Večno mladi iz Šentjurja dokazali, da starodobniki niso iz sladkorja in da dobra družba ni odvisna od vremena. Starodobniki klepet ob kavi je uspel, kakor tudi sejem opreme. Čestitke in hvala za udeležbo! Spodaj je nekaj slikovnih utrinkov z dogodka:

SKOK Koper 2023

S.K.O.K. dogodek v Kopru 18. 3. 2023 se je odvil na Titovovem trgu kjer se je zbralo 80 jeklenih starostnikov, ki so prišli tudi iz Tržaškega in z Reke. Med najstarejšimi je bil fiat balilla iz leta 1935, zanimiv je bil tudi vojaški džip willys iz leta 1942. Številni so bili primerki iz tovarne Zastava, pa tudi raznovrstni eksotični modeli, kot je rdeč kabrio ford thunderbird iz 50. let, športni porsche 928 ali pa športno nabrite lancie. Največji posebnež pa je čudovito restavriran traktor fahr, opremljen celo z bočno kosilnico. Dogodku so se pridužili tudi predstavniki humanitarnega društva Palčica Pomagalčica. Mimoidoči pa so lahko prigriznili domače dobrote ob pogledu na živahno družbo ob svojih starodobnih vozilih.

Nekaj slikovnih utrinkov si lahko ogledate spodaj, mnogo več pa na našem Facebook profilu – povezava: https://www.facebook.com/ZvezaSVS/


Izobraževanje tehničnih komisarjev Zveze SVS 2023

V soboto, 18. februarja 2023, je na Škofljici potekalo izobraževanje tehničnih komisarjev Zveze SVS. Predavali so Georg Gedl, industrijski oblikovalec, ki je povedal več o izdelali in oblikovanju maket avtomobilov, Kristjan Slokar je predstavil dodajalne tehnologije, 3D-tisk, Leon Vrtovec pa je povedal nekaj o avtih Lancia.
Glede samega postopka pregleda vozil in izdelavi certifikatov pa sta predstavila Vlado Perkič in Edi Glavič.

Sledijo slikovni utrinki: